söndag 1 november 2009

November........

Jisses vad tiden springer iväg!!! Redan november och bara fyra veckor till första advent. Den första reklamen om julartiklar kom idag från IKEA, men aldrig i livet jag bryr mig om det redan, det får sannerligen vänta ett bra tag till.
Promenerade i morgongryningen ner till kyrkogården och njöt åter av alla ljus och blommor. När jag kom hem hade B fixat bacon och ägg och kaffe till frukost och jag hade hämtat in en riktigt tjock och härlig dagtidning. Men aj, aj, aj, jag skulle ta min Proviva svarta vinbär med krossade linfrön, men tyvärr hade jag köpt hela frön och de gick inte att krossa i morteln ens. Blev inte särskilt angenämt att dricka hela frön, men det gick ner i alla fall. Nån som vet hur man krossar linfrön (som bara skvätter runt överallt när jag försöker)?
Läste tidningen, löste kryss och lyssnade på Mannheimer och Tengby i radion.

Körde till Familia i Hyllinge och inhandlade en ny täckt kattlåda, kattsand och kattmat + en Fiskars värsta grensax (540 kr). Har bara haft "öppna" kattlådor innan och det har funkat hur bra som helst, men småpellarna var vana vid täckta och påföljden har varit grus i princip överallt runt lådorna. Köpte en täckt för ett par veckor sedan till nedanvåningen och det blev verkligen skillnad, så nu var det dags för en till övervåningen också.
Men sk-t också, när jag kom hem upptäckte jag att ena "låskläppen" var trasig, så det blir till att köra dit i morgon igen och reklamera eländet.

Till middag blevdet kycklingfilé i breda strimlor med bacon, champinjoner och purjo i gräddig sås + hasselbackspotatis, som vi inte haft på mycket, mycket länge. Det smakade mycket bra.
Lite TV-underhållning på kvällen och läsning i sängen innan det var dags för godnatt.

Idag var jag riktigt duktig: 18.543 steg.