lördag 15 augusti 2009

God morgon!

Jaha, så var det lördag morgon och jag vaknade 6.30 med två små busiga kisar som levde rövare. Igår fick de vara ute en liten stund ett par gånger. Det var första gången sedan vi fick hem dem och jag var himla nervös att de skulle smita. Full rulle på båda två, nja det känns oroligt med två så små som inte är rädda för någonting, men nu har de verkligen fått smak på "utelivet" och sitter och kollar i fönstren och jamar vid dörren. De är säkert lite "avis" på de "stora" som får gå ut och in precis som de vill :D

Sitter nu i köket och lyssnar på "Ring så spelar vi" och funderar på vad jag skall äta till frukost. Magen kurrar efter att bara ha fått sig en mugg kaffe till livs. Varför har jag så svårt för frukost? Ute är det helt mulet och grå himmel i alla väderstreck, bara 15,2 grader. Risk för skurar enligt prognosen. Tar kanske en tur och kikar om det finns några blåbär kvar och om svamparna kommit upp. Mmmm, blåbär ja, det är gott med turkisk yoghurt och lite linfrön till frukost!!! Så får det bli.


Igår åt maken sin älskade kalvlevergryta (blääää, jag hatar lever) till middag. Själv gjorde jag en laxrulle, dvs jag lade ut rökta laxskivor omlott, blandade vitlöksost, finriven pepparrot och lite hackade räkor och det bredde jag ut över laxen. Rullade sedan ihop hela härligheten som en rulltårta, som jag, efter en stund i kylen, skar upp i bitar/skivor. Lade romansalladsblad på en tallrik och laxbitarna ovanpå. Skivade en avocado och lade bredvid, citronsaft över denna. Blandade turkisk yoghurt med lite röd stenbitsrom och lade en rejäl klick på tallriken. En fröjd för ögat färgmässigt och för gommen rent smakmässigt! :)

Jahapp, då får vi se hur resten av dagen förflyter, måste kanske till affären och fylla på förråden, planera middag och så måste jag jobba på min farm på Facebook, hihi. ;-) Önskar alla en skön helg!