söndag 16 oktober 2011

Hemma igen


Hemma igen efter en fantastisk, underbar, rolig, trevlig helg med "de magiska systrarna" på Eden i Råby utanför Nyköping. Vår värdinna Cissi har serverat oss en härlig middag bestående av en förrätt med mozzarella, tomat och basilika, huvudrätt med en jättegod porterstek, sås, potatis, kokta rödbetor, morötter och sparris samt till kaffet en chokladfugdetårta tillsammans med vaniljglass. Kan bara säga att dr Dukan inte var bjuden på denna fest......

Vår "skara" tycks minska, nu är vi bara åtta stycken kvar mot tolv innan, lite trist men de kanske har andra nya intressantare aktiviteter för sig. Under hela resan har vi haft ett fantastiskt soligt höstväder och igår vid skymningen stod det en älgko med kalv och mumsade på äppelträdet, vilken ljuvlig syn. De var inte alls skygga heller utan bara tittade på oss när vi gick ut på förstukvisten och betraktade dem. Kvällen igenom pratade och skrattade vi, det fotades en hel del och vi pysslade lite med tarot och änglakort. Suz hade målat jättefina små akvareller som satt i vita ramar och vi fick var sin, Biggan förlänade oss gyllene skor och violett vatten, Helenas dotter Susanna hade virkat små lyckomaskotar åt oss och av värdinnan fick vi olika böcker och jag fick en DVD "Birth". 



Nu är det mörkt ute, klockan är snart 20 och jag skall titta på "Gustafsson 3 tr", måste ju erkänna att ca 100 mil på ett dygn + fest gjort mig aningen trött och det surrar och gungar lätt i knoppen, sånt kände man inte av när man var yngre såvitt jag kommer ihåg i alla fall, men det är det helt klart värt. Nästa år 31 mars - 1 april (nä, det är inget aprilskämt) ses vi igen hos Lindis i Skene och i hennes nya lägenhet. Förresten var det sista gången vi sågs på Eden för Cissi med familj flyttar till staden om ett par veckor.