torsdag 27 augusti 2009

Trevlig torsdag

Så här i slutet av augusti är det dags att göra lingonsylt, alltså var jag igår på torget i Åstorp och inhandlade 8 liter till priset av 30 kr litern. Ganska dyrt tycker jag, men inget går upp mot den hemkokta lingonsylten, dessutom vill alltid yngste sonen Pierre ha ett par burkar. Nu har jag i alla fall så det räcker det kommande året och är mycket nöjd med mig själv.

Eftersom jag bara har cirka 11 a-kassadagar kvar var jag på besök hos min handläggare på AF och blev igår inskriven i något som kallas jobb- och utvecklingsgarantin. Än så länge innebär det bara att jag får en ny handläggare och utbetalning från Försäkringskassan i stället för A-kassan och nya blanketter att fylla i och det går inte på internet...Nä, nä, krångligt skall det vara!! Vart det hela leder till på sikt vet jag i dagsläget inte, men jag hoppas ju på att få ett jobb!!! (vilket i så fall säkerligen kommer att ske utan hjälp från AF).

Småttingarna, Nikke och Pelle, växer och frodas. Idag är de 15 veckor gamla och nästa vecka skall vi till "doktorn" och komplettera grundvaccinationen. Lite senare i höst, i slutet av november, skall de små liven till "doktorn" igen och kastreras. Usch ja, jag vet att det låter hemskt, men det är för både deras, andra (okastrerade) katters och vårt eget bästa. Förstår inte varför många kattägare inte kastrerar sina katter när de inte vill ha kattungar. Dessutom är det ett otyg med högljudda hankatter i mars och som springer runt på bygden och "ställer till det", eller hur?


Idag var jag på Hard Rock salong i Klippan och inkasserade min vinst i form av en gratis klippning. Frissan, Frida, är bara 20 år och jättetrevlig. Jag skrämde henne lite och berättade att min "svärdotter" Anna är frissa med alldeles egen, ny salong i Göteborg och jag minsann skulle låta henne bedöma arbetet, hihi. Nåväl, jag brukar inte själv kunna avgöra om jag är nöjd eller ej förrän jag tvättat och fixat håret själv några gånger, men det känns bra idag. Har bokat tid till 3 oktober för lite höstpiff i form av klipp och lite färg i slingor. Hoppas ju kunna vara lite fin tills vår Pepparbrudsträff hos Cissi i Nyköping veckan efter.

Igår köpte jag en DVD, "Män som hatar kvinnor" på Willys. Där gav jag bara 119 kr medan samma DVD kostar 199 på Åhléns och 159 på ICA Maxi. Hur kan det vara så stor prisskillnad??? Var för trött för att titta på den igår, så vi får väl se om det blir i kväll eller till helgen. Läste hela Milleniumtrilogin tidigt i våras och gillade böckerna skarpt. Jag tycker inte filmerna brukar vara lika bra som böckerna, så det återstår att se hur den här filmen faller mig i smaken.

Härligt brittsommarväder idag, solen skiner från en klar himmel och det är 24° i skuggan och en lätt bris. Gräset har vuxit sig så långt att daggen inte torkar upp på hela dagen längst nere vid rötterna, vilket gör det omöjligt att klippa det med motorgräsklipparen, gräset bara lägger sig ner. Äldste sonen, som är sjuk i en övre luftvägsinfektion med feber, hosta och slem, har lovat att komma med sin åkgräsklippare när han känner sig lite piggare. Han var hos doktorn och fick Doxyferm, så förhoppningsvis är han bättre till helgen.