måndag 4 januari 2010

Tittar in som hastigast innan det är dags för frukost och sedan jobbet. Bara -4° idag, undrar om "mildvädret" har kommit för att stanna eller om det blir en ny köldknäpp till helgen. Just det, helg! Jobbar måndag-tisdag, ledig onsdag (trettondagen) och sedan jobb torsdag 10.45-19.15 och avslutar veckan med fredag 8-16.30. Sedan är det slut på sötebrödsdagarna, ingen ledighet förrän påsk då skärtorsdagen infaller 1 april, hihi. I år blir vi också "snuvade" på 1:a maj och 6:e juni som båda infaller på lördag resp söndag. Nåväl, det är långt dit.

Igår fick jag så tag på värmeloggs på K-Rauta och vi eldade och hade behagliga 20.2° inne. Efter det inköpet körde jag till Ingrid och Taddy och fikade och umgicks med det underbara vovvarna, 6 vuxna och 10 valpar, som jag tidigare sagt. Synd att jag inte är pensionär för då skulle jag ha tingat en av valparna, där finns en tik med ett blått och ett brunt öga och hon är väldigt charmig, men vad heter hon nu då? Var det Pella månne? Hade samlat dagstidningar en tid och tog med dem, det går åt ganska många (underdrift) när 10 småttingar äter och sedan kissar och bajsar.

På kvällen fixade B fläskpannkaka som vi åt med våra egna hemkokta lingon och det smakade bra. Tittade lite på TV, bl a "Ondskan" efter Jan Guillous bok. Usch, så hemskt att gå på "Stjärnsberg". Jag vet att det skall föreställa internatskolan Solbacka i Stjärnhov, min pappa och hans bror gick där och pappa berättade om livet där, med kamratuppfostran och bestraffningar och det överensstämmer precis med filmen. Jan Guillou gick ju också på Solbacka, stackars pojkar!

Nähä, nu är klockan 6.15 och jag måste sätta fart med frukost etc. Vet inte om och när jag hinner/orkar skriva här när jag jobbar, kanske blir det bara på lediga dagar, såvida inte något alldeles speciellt inträffar som kan vara roligt att dela med sig av.

Tills dess, ha det så bra och sköt om er and be careful out there!