söndag 6 september 2015

Vädergudarna...

Hej igen!

Ja vädergudarna har då inte varit nådiga de senaste dagarna, skyfall, häftiga skurar, uppehåll och stormvindar. Först idag har jag kommit ut på promenad i stark blåst men i alla fall lite sol på vägen. Det blev en runda på 5,6 km på en timme och det kändes skönt. Hantelträning blev det framför morgonprogram på TV idag, skulle bara gjort några squats, situps och armhävningar också, men så långt har jag inte kommit. Får väl se om det händer något i kväll.

Har slarvat ordentligt i fredags och lördags. Det började med att det bjöds på wienerbröd till eftermiddagsfikan på jobbet och sedan föll jag för frestelsen att köpa en flaska Mateus Rosé på vägen hem. Drack ett par glas på kvällen och åt ett par nävar rostad, saltad majs, inte alls nyttigt. Ett par bitar mörk choklad slank också ner. Ja ja, vilken brist på karaktär ;-) men det ska vara gôtt att leva tycker jag.

På lördagskvällen slank resten av vinet ner, följt av pumpakärnor och solrosfrön, dock har jag skött maten i övrigt väl. Har ätit grapefrukt, fil med banan, kokt ägg, avokado med räk- och laxröra, ViktVäktarkorv med stekt vitkål och dylika godsaker. 
I morgon är det dags för en ny "fastedag" på 500 kcal och planen är att det blir grönsakssoppa med sjögräsnudlar, eventuellt både till lunch och middag. Lite grapefrukt eller ananas, har en färsk sådan i kylen, till mellis blir bra.

Igår utnyttjade jag pensionärsrabatt för första gången trots att det är mer än ett år sedan jag nådde gränsen för detta. Jag var nämligen på badhuset och köpte ett 10-kort till vattengympa för pensionärer. Denna äger rum på onsdagar kl 15.05 och det skall bli kul, och nyttigt med hoppas jag.