måndag 13 februari 2017

Det är så tomt...

...här hemma idag och i kväll. Min lille Pelle katt ligger på "sjukhuset" med skador efter ett tydligen rejält slagsmål. Jag märkte i fredags kväll att han haltade lite och såg några riv/klösmärken på hans mage och ena bakben, men det såg rätt så ytligt ut så jag kände att jag kunde avvakta. Sedan i lördags och igår blev han bara slöare, men  haltade inte så mycket längre. Han låg i "konstiga" ställningar och jag tyckte han kändes svullen i buken, men han ville inte att jag skulle undersöka honom närmare.

                                          

Sistlidna natt sov jag knappa tre timmar och hade honom kloss intill mig i sängen blev alltmer orolig. Han andades tungt och ville knappt titta upp, fällde öronen bakåt och slickade sig ständigt på på bakben, mage och sidor. Hans bror Nicke har inte lämnat honom många minuter och har velat ligga nästan på honom. Pelle har inte ätit eller druckit särskilt mycket heller, men  varit ute någon kort stund då och då.

Nåväl, i morse öppnade äntligen den klinik vi brukar gå till och jag hängde på luren klockan åtta och fick komma så fort jag kunde. Lättare sagt än gjort då Pelle avskyr att åka i buren och smiter undan så fort han ser den, men strax före nio var vi framme. Det visade sig att han har massor med riv- och bitmärken över hela "undersidan" av kroppen och på benen (som jag ju inte fick undersöka) samt att röntgen visade att han har mycket avföring i tarmarna och mycket urin i blåsan som såklart har irriterat honom förutom såren. Han blev inlagd med antibiotika och dropp för uppvätskning och så gör man ultraljud av urinvägarna och blåsan och eventuellt en cystocentes om det behövs. Veterinären ringer mig i morgon, tisdag, förmiddag så får jag höra hur det går.
Stackars bror Nicke letar efter honom och är förvirrad och sur och när han inte tjurar i sin "hydda" ligger han i mitt knä.


Inspirerad av en väninna så anmälde jag mig igår till ViktVäktarna som hade ett extraerbjudande, 375 kronor för tre månaders medlemskap. Får väl se om vi lyckas minska något i vikt med hjälp av deras "points-program". Skönt i alla fall att slippa räkna och väga men jag fortsätter ändå med 16:8 och med så lite bröd, ris, mjöl, socker etc. Jag skall unna mig någon potatis och kanske någon gång pasta, men annars bara långsamma kolhydrater. Det blir spännande när vi är två som kan jämföra våra resultat.

För övrigt har det varit ett härligt soligt och trevligt väder idag så jag åkte in till Ängelholm och tvättade bilen som var så smutsig. Har också beställt 2000-milaservice till nästa tisdag på Skånebil i Klippan. Passade på att handla billiga bananer och grönsaker på Netto och efter lunchen tog jag en skön promenad på 50 minuter i hyfsat rask takt.

Tittat på Farmen i kväll och där blir det bara rörigare och rörigare. På TV4 play följer jag fortsättningen för det utröstade på Torpet och det råder ingen bra stämning där.

Må så gott och god natt, hoppas kunna sova bättre i natt.