söndag 19 februari 2017

Söndag.....

Söndag kväll och jag har sett på veckofinalen i "Farmen", som slutade med en oväntad twist. Senare skall jag titta på TV4 play påfortsättningen på "Torpet" dit de utslagna kommer för fortsatt kamp.
"Superstars" går samtidigt som Farmen och det brukar jag se på reprisen, men det går även att se på TV4 play det med.
Just nu är det paus på en Wallanderfilm, alltid är det reklam, nyheter, reklam, väder och reklam igen mitt i filmen, bah! Passar därför på att fylla i min lilla dagbok här under tiden.

I morse vaknade jag vid halvsjutiden och gick upp på toaletten, men tyckte det var för tidigt att börja dagen, så jag kröp till sängs igen och tänkte ligga och dra mig ett tag. Pyttsan! Jag somnade till ordentligt och fick nästan hicka när jag vaknade igen och såg att klockan var kvart i tio!
Snälla katter som inte väckte mig och som också sov vidare.

Nåväl, vi gick ner och både de och jag fick oss lite frukost till livs. Jag intog min framför TV:n där det var VM-skidskytte från Hochfilzen i Österrike, damernas masstart, mycket spännande där Laura Dahlmeier tog sitt 5:2 raka guld och samtidigt gjorde Charlotte Kalla ett kanonlopp och kom tvåa i klassiska milen i Otepää, genrep inför VM.

När jag sett alla dessa prestationer kände jag att jag inte kunde sitta kvar i soffan utan borde ut och röra på mig själv också. Det blev en promenad på 75 minuter i duggregn, 5 plusgrader och lite blåst, men jag kände mig nöjd efteråt. Kom lagom hem till trekaffe med lite Finn Crisp med ädelost, skinka och chorizo och det smakade toppen.

Visste inte riktigt vad jag var sugen på till middag, men det slutade med chorizo, rödkålsmos och lite grönsaker. Idén till rödkålsmos fick jag från en annan blogg där någon gjort vitkålsmos och tänkte att det måste ju gå med rödkål också. Smaksatte det med lite sambal oelek och rörde i en klick smör och det blev riktigt gott.

                                         Gisela Lingmarks foto.

Nu fortsätter Wallanderfilmen och mycket annat lär det inte hända här i kväll, så jag säger god natt och på återseende.

Bildresultat för godnatt