tisdag 14 februari 2017

En härlig dag....

Idag har det varit en underbar dag, både vädermässigt och för övrigt. Klockan 8 i morse ringde veterinären och berättade att Pelle piggnat till ordentligt och att jag fick hämta honom klockan 16.
Jag blev fylld av energi och satte igång att bädda rent, tvätta lakan och handdukar och dammsög.

Sedan drack jag kaffe, klädde mig för en promenad i strålande solsken, klarblå himmel och vindstilla. Jag hade tagit på mig tjocka vinterjackan eftersom det var minusgrader, men efter några minuter var det för varmt och jag fick knäppa upp den. Det blev en härlig runda på en timme och dryga 7000 steg.

Åter hemma åt jag lunch och duschade, tanken var att jag skulle gå på PRO;s årsmöte klockan 14, men när jag kom dit var det fullkomligt "knökfullt" i lokalen, så jag bestämde mig för ytterligare en promenad. Körde ut till Elfdalens camping- och friluftsområde och tog en röd slinga som skulle vara 2,4 km, men jag måste ha gått fel någonstans för plötsligt var jag inne på varv nummer 2. Nåväl, det blev en tur på 40 minuter och ytterligare dryga 4000 steg. Efter det gick jag in på ICA och köpte lite jordgubbar och grönsaker och sedan var det dags att hämta Pelle på Jennyhills veterinärklinik.

Han hade charmat all personal och pockat på uppmärksamhet hela tiden och "pratade" konstant med dem. Han hade fått tre påsar dropp av två olika slag, antibiotika och smärtstillande och ville inte alls sitta i bur. Nu skall han fortsätta med medicinerna och det går inget vidare, i alla fall inte i tablettform, jag lyckades bara få i honom flytande smärtstillande i kväll, inget mer. Tänker ringa i morgon och fråga om det finns antibiotika i flytande form. Man hade också upptäckt att han hade för lite röda blodkroppar och för mycket vita sådana, så det skall vi kolla upp om en månad eller två.
Jag tycker han har varit lite orolig i kväll, alltså sprungit ut och in samt slickat sig väldigt mycket fortfarande. Broder Nicke däremot är nu nöjd när brorsan är hemma igen och sover som en "gris" i lugn och ro, snarkar högt!

Lunchen blev i stort sett en repris på gårdagens kvällsmat med rökt lax, kokt ägg, Finn Crisp m m. Till middag svängde jag ihop en liten (egentligen två små) gratänger med broccoli och rökt kalkon och en blandad sallad innehållande gurka, fänkål, vitlöksgroddar tunt skivat päron. Mums! Sparar en gratäng till på fredag, tror jag.
Avslutade dagens ätfönster med jordgubbar och vispad grädde.

Gisela Lingmarks foto.

Gisela Lingmarks foto.

Nu skall jag titta lite i spanska grammatiken inför morgondagens sammankomst och sedan kanske läsa en stund. Hoppas på kalasväder i morgon också. Totalt idag 22,278 steg, wow!