fredag 16 september 2011

Internat dag 1 torsdag 15/9

Dagen började som vanligt med promenad, frukost osv. Kvällen innan hade jag packat det mest till internatet, antagligen alldeles för mycket, som vanligt! Vi hade öppet till kl 12 och sedan var det avfärd till Ubbalt, 3 km utanför Vittsjö. Vi kom till en riktig idyll med en gul träbyggnad som bostad till ägarfamiljen och två underbara, röda längor som innehåller matsal, kök, lounge, konferens och övernattningsrum. Litet, mysigt ställe vacker beläget intill golfbana och naturreservat, vilket gjorde att det blev både kvällspromenad innan middagen och läge för morgonpromenad dag 2.

Vi började med lunch genast efter incheckning och sedan blev det en eftermiddag enligt program med frågor som rörde jobbet och redogörelser för diverse ekonomiska åtgärder, bla den målrelaterade ersättningen, ACG, som jag förklarade "vitsen" med att lägga krut på. Vi hade också en stunds frågesport, vilket jag tycker alltid är lika roligt.

Halv åtta serverades en middag, lika god som lunchen, och ett gott rödvin till. Jag drack två glas och åt dessutom klyftpotatis till maten och Ubbalts fenomenalt goda hallonpaj, men unnade mig att svika Dukan för ett dygn. Kvällen i övrigt bjöd på mycket trivsel, skratt och sång och klockan närmade sig midnatt när vi bröt upp, dvs alla utom Annette och Marie-Christine, ägarna till Solljungahälsan.

Frukost: Miniyoghurt, havrekli, linfrö, kanel, kokt ägg, kaffe
Mellis: Miniyoghurt, havrekli, linfrö, kanel, blåbär, kaffe
Lunch: Kyckling, grönsaker, sallad
Middag: Fläskfilé, svampsås, klyftpotatis, sallad
Dessert: Ubbalts hallonpaj, vaniljvisp