måndag 24 januari 2011

Lovis goes Dukan

Hej, hej!
Så var det dags att skaka liv i bloggen efter ett lååååååångt uppehåll. Tycker mest jag har jobbat, ätit (för mycket och fel) och sovit sedan jag började nya jobbet för ett år sedan. Naturligtvis finns det en anledning till att jag tar steget och fortsätter här och det är för att jag har hittat ett nytt sätt att äta på, det är dr Pierre Dukans diet.

Jag har funnit en tjej som bloggar om denna diet och som också börjar idag och jag tänker följa henne och hoppas vi kan peppa varandra och utbyta tips och tankar.

I stort går det ut på en attackfas som vara i 5 till max 10 dagar då man bara äter protein, därefter kommer en fas med bara proteiner varannan dag och proteiner + grönsaker och rotfrukter tills man nått målvikten. Så småningom gäller det att äta som vanligt (med måtta) och strikt ha en proteindag i veckan. Låter ju inte så himla svårt, men vi får väl se........ Dessutom har jag ju både motionscykel och löpband och försöker köra 30 minuter på vardera redskapet varje dag. Längtar efter mina härliga promenader i varmt, skönt och vackert väder, men än så länge lockar inte varken väder eller terräng :-(

Dag 1.
Frukost: 1 kokt ägg, 0,1%-ig yoghurt med linfrö och kanel samt kaffe
Mellis: Yoghurten i repris med kanel och frön
Lunch: Rökt pepparskinka, 0,4% Keso, 2 kokta ägg
Middag: Helstekt kotlettrad (i lergryta), pepparrotsdressing och dragonkryddad äggröra.

Dricker kaffe, te, äppelcidervinägervatten och Loka. Måste dricka minst 1,5 liter vatten dagligen.

Syftet är att gå ner 20 kilo (gärna lite till)och startvikt idag 88,7, puh!

Pepparrotsdressing

100 g lättkvarg finns på Lidl
2 tsk tomatpuré
1 tsk pepparrot
1 tsk citronsaft
2 msk vatten

Vispa ihop allt. Klart!!

Tja, det var väl allt för tillfället, ny rapport i morgon.
Må så gott :-)