söndag 26 juni 2011

Semestern är slut.....

En "skälvande" timme kvar av semesterledigheten för den här gången. Klockan är 23.00 och det är väl snart dax att krypa till kojs för att orka upp 5.30. Var tog dessa fyra veckor vägen? Nåväl, har haft en skön ledighet och gjort saker som jag hade föresatt mig, både roliga och mindre roliga. Största floppen var att bli påkörd, men hoppas det fixar sig snart.

Midsommarhelgen förlöpte lugnt och med hyfsat väder, bara några enstaka regnskurar. Dagen innan midsommarafton blev jag så enormt sugen på stekt inlagd strömmingsflundra så jag körde till Oj i Åstorp och inhandlade ett drygt halvkilo. Åter hemma klippte jag ryggfenor, saltade, fyllde med pepparrot och dill och vände dem i havre- och vetekli och stekte i smör. Kokade lag på ättika, vatten, socker, lagerblad och pepparkorn (olika sorter) och hällde över flundrorna. Smakade utmärkt på midsommarafton då vi även intog matjessill, nypotatis, kokt ägg, gräslök och gräddfil.





Så här fina blommor plockade jag in från trädgården på midsommarafton. Tyvärr var blåklinten redan utblommade, men det finns hur många luktärter som helst.



 
På midsommardagen serverade B en underbar skånsk kalops, vilket jag från början inte alls tyckte passade, anser det vara "vintermat". Men den var det finaste kött och bästa smak jag fått på  länge.

Idag har vi ätit marinerade kycklingfiléer, stekt potatis och morots- och vitkålssallad med lite gul lök i, vilket också smakade bra och får bli till lunchlåda i morgon på jobbet. Nu har jag ätit mycket god mat under semestern och får snart göra Mr Dukan sällskap igen, men jag känner mig inte helt redo riktigt ännu och väntar tills den rätta motivationen infinner sig. I kväll festade jag på en skål smultron som jag plockat innan idag, det växer smultron överallt på vår "äng" och kring verandatrappan.

Nähä, nu måste jag nog krypa i säng fast jag inte är särskilt trött, klockan har hunnit lib 23.31. Jag får läsa en stund och hoppas bli lite sömnig då. Natti, natti.