torsdag 1 december 2011

Dag 4 på Bahía Playa



Började dagen med att testa hotellrummets telefon med ett samtal hem till maken som blev glad över att höra min stämma. Katterna är inte alls glada att matten inte är tillstädes och går och letar efter mig. Blev glad när jag fått ett mail från en jobbekompis med överskriften "Jag saknar dig".

Kan berätta att den orientaliska middagen igår inte var i min smak precis. Jag åt sushi för första gången, två sorten, och det smakade just inte mycket, dessutom är jag inte så glad för ris. Det fanns också diverse mystiska saker som inte smakade mycket, bl a anka. Jag nöjde mig sedan med två vårrullar och de var jättefina + en kinesisk (?) seafood-sallad, vet dock inte vad som skiljer den från en vanlig sådan..... För övrigt har jag slutat tjata om mina frukostar och luncher här för det i stort sett samma buffféer varje dag och vid det här laget är jag lite "fed up" med det. 

Efter frukosten tog jag och mina Karlshamnsvänner, Mats och Annelie, bussen till Morro Jable
och marknaden i Jandía, vi trodde marknade var i Morro Jable så fick en bra promenad  tillbaka. Annelie är en f d skattemyndighetsanställd som blev övertalig och omskolade sig till särskolelärare och Mats är postare, så vi har mycket att prata om. På marknaden var det en massa tingeltangel, som vanligt, läder, trä och stenar m m och bara en mängd nordafrikaner i som ville att man skulle pruta. När vi sett oss mätta  på det gick vi vidare till shoppingcentret, som var jättestort, men tröttsamt att gå runt i värmen. Där hittade jag äntligen den Aloe vera-kräm som jag tror Jaana menade att hon gärna ville ha. Innan vi tog bussen hem gick vi ner till stranden som där var alldeles ljus eftersom sanden flyger över från Sahara.

Åter hemma blev det en lätt lunch och sedan drog jag ner till vår svarta strand och lyssnade på min ljudbok och njöt av sol och vind till klockan 4 när det började bli disigt. Gick till affären och handlade lite chips och nötter (finns inte här på hotellet) och satte mig på balkongen och lyssnade vidare på boken.

Detta var en snabb sammanfattning av dagen och nu är det dax för barbequeafton strax, men jag är inte jättehungrig, har ju stoppat i mig chips och nötter nyligen. Chattar lite just nu med yngsta ex-svägerskan. I morgon blir det nog bara slöande på balkong och playa, får se hur mycket huden tål.