onsdag 26 oktober 2016

Huvva, så segt...

... det är att komma igång att skriva något vettigt här. Har ingen som helst inspiration.
Kom hem i fredags efter en härlig vecka med värme runt 27-29°, evig sol (nästan) och underbara salta bad. Bara en förmiddag hade vi regn, åska och stora hagel!. Men på eftermiddagen låg vi på beachen igen. Samma kväll vi kom åkte vi till hamam efter middagen. Efter sedvanlig hamambehandling med lödderskrubb etc så fick vi heta stenar på oss, lermask i fejset, fiskterapi på fötterna, skumpa och fruktspett. Kändes verkligen lyxigt och kostade bara cirka 350 kr. Väl åter på hotellet stupade vi i säng kl 23. 
Rummet vi fick var litet och ostädat, med liten balkong som vi inte kunde sitta ute på då det stank från stället där de hade soptunnorna (misstänkte vi). Nästa dag fick vi ett rum ett våning på plan 2 med mycket större balkong och fin havsutsikt. Städningen var ingen höjdare överhuvudtaget under veckan och maten (buffé) var under all kritik utom vid två tillfällen, så vi åt lunch ute flesta gångerna. Det var klassat som 4**** i Deturs bedömning, men det höll nog bara 2½ eller 3*** på sin höjd. Åker nog aldrig med Detur igen! Rekommenderar att ni väljer ett annat hotell än Kleopatra Ada Beach om ni skall till Alanya. 
För övrigt var veckan jättehärlig, vi unnade oss medicinsk massage varannan dag en hel timme, gjorde underverk för ond rygg, nacke, axlar. Skulle gärna gå på massage här hemma också lite oftare men det är så dyrt. Här hemma kostar en timme runt 600 kr och där betalade vi 250 kr. 
Nu skall jag jobba lite på fredag och nästa vecka blir det fyra dagar i väntan på nästa resa den 17 november till Fuerteventura. I morse var det frost på bilrutorna och gräset och uppfarterna till tomten är täckta av löv och jag bara fryser. Får se om jag vågar mig ut snart och räfsa upp lite, brrr... Kokade Nikkaluoktasoppa igår som värmde skönt i magen och hela kroppen. 
Lite turistfoton kommer här: 


Vy från balkongen.


Hotellet sett från beachen, vi bodde på våning två längst till vänster i bild.


En förmiddag med regn, åska och hagel.


Vy från strandbaren ut över glittrande hav.


"Gubben i tornet" (minareten) ylade med jämna mellanrum, men det stör inte mig.


Kamelen (eller var hon dromedar?, gick inte att se under täcket, Leyla fick en vältörtjänt paus i skuggan.


Resekompisen och jag väntar på lunch på strandbaren.