torsdag 22 januari 2015

Mittemellan......

Go´middag!
Ja, det här är varken ren LCHF eller Dukan utan något mitt emellan. Jag kör med low carb men lite mer än i strikt LCHF, men inte lika mycket fett som LCHF. Dukan går ju ut på bara proteiner i första hand och inget fett. Såg igår att Dukan har något nytt koncept, trappan, men har inte satt mig in i det. Nej, jag väljer att hålla igen på kolisarna och äta lagom mycket fett och det har ju visat sig fungera nu ett par veckor.

Klockan börjar ticka iväg mot läggdags och jag har jobbat idag, skall också jobba i morgon och då är jag ensam på "kontoret" och får sköta både reception, post, skriva remisser, journaler etc. Har inte planerat varken lunch eller annat för morgondagen och när jag kommer hem igen vid 18-tiden är jag trött! Hoppas jag kommer ihåg att ta upp något ur frysen i morgon bitti, kanske köttfärs och kantareller eller torskrygg, båda går snabbt att tillaga. Har också färdig chiagröt med hallon i kylen och ett lager Allevo bars i skåpet samt några Modifastpåsar (nödmat).

Dagens meny:
Till lunch tog jag rester från gårdagens middag, dvs benfri kotlettrad, morot och broccolimos.
 Till middag tog jag kalvsylta, kokt ägg, rödbetssallad och mixad sallad till det.

Nyfiken på chiapudding gjorde jag en skål igår som stått till sig i kylen. Tog hälften till kvällsgott med lite hallon. Hade blandat fröna med mjölk och vaniljpulver och det smakade riktigt gott och sedan skall det ju vara så oerhört nyttiga frön tillika. Har nu hälften kvar till i morgon.
 
Nu är det sängdags och tid för en stunds läsning innan lampan skall släckas. Glömde förresten delge att jag faktiskt kom ut på en halvtimmes promenad efter hemkomsten från jobbet idag. Det var oerhört dimmigt och mörkret föll snabbt, men jag hade arm och benreflex med blinkande sken så nog syntes jag alltid. Bor på landet där det är ont om gatlyktor ;-)