torsdag 24 september 2009

Vilse i Göingebygden


I morse fick jag dela med mig av min frukost bestående av räkor och keso. Nicke gillar räkor och försökte hela tiden stjäla från min tallrik (ja, de går på bord, bänkar, överallt) så jag fick ge honom några egna. Pelle tycker inte särskilt mycket om räkorna och gick ut. Döm om min förvåning lite senare när jag ser honom tugga på vad jag trodde var leksaksmusen, nähä då, den här pep !!! och var ytterst levande. Pelle hade fångat sitt livs första och antagligen inte sista mus. OK, så länge han inte kommer och lägger dem i sängen eller på skrivbordet!! I morse var jag också tvungen att gå ifrån datorchattandet med en kollega för jag såg bara halva skärmen och båda två låg halvvägs över tangentbordet, så det blev lite konstiga ord emellanåt.

Eftersom det var regnigt och tråkigt väder så körde B och jag ut på en liten, trodde vi ja, biltur. Första anhalten blev Förmedlingscentralen i Tyringe och där kommer man aldrig tomhänt ifrån. Lite Torky, schampo, Klorin, kattmat, gelé, ja där finns väldigt mycket olika grejor att kolla på. Inte hade det blivit någon lunch heller och jag var riktigt hungrig, så jag köpte en påse cashewnötter som vi mumsade på i bilen.

Tyckte det var trist att köra hem direkt så jag fick för mig att vi skulle åka till sjön Tydingen nära Osby/Broby/Hästveda i Göinge. När barnen var små brukade vi köra dit med husvagnen på somrarna ibland och jag ville visa B var det var någonstans. Problemet var bara att jag inte kört dit på närmare 30 år och det gick inte att knappa in Tydinge på GPS:en. Således har vi sett en bra bit av nordöstra Skåne idag, men till slut kom vi i alla fall fram, fast från "fel" håll enligt mitt sätt att tänka, hehe.



Väl hemma måste jag erkänna att jag var ganska trött på att sitta still i bilen, får ju nästan "träsmak" i baken. Middagsplanerna för i kväll är inte helt fastställda, vi har att välja på stekt fläsk med löksås eller kokt torskrygg med smält smör, hackat ägg och pepparrot. Lika gott vilket som och det som vi inte äter idag tar vi i morgon.