måndag 14 februari 2011

Cruisefasen dag 15 - Protein- och grönsaksdag

Minusgrader, blåst, grått och trist idag. Det är ledig eftermiddag så jag slutade jobba 12.30. Redan på morgonen fick jag tag på veterinär per telefon och redogjorde för Pelle katts problem. Hon frågade då om jag var läkare!!! Jag undrade varför och hon menade att "vanliga" människor inte svängde sig med uttryck som aterom, epitel etc... ;-) Hmm, nej svarade jag, men jag är läkarsekreterare. Vadå yrkesskadad?! Well, well, vi fick tid på fredag kl 13.15 och det passar bra för jag har fått semester dagen före bröllopet. Har lovat att göra sallad (och eventuellt kuvertbröd), har bara ett problem!!! Hur många gäster blir det???

Efter snabb lunch hemma körde jag in till exmaken och fixade med allt runt bröllopspresenten och dessförinnan hade jag pratat med alla inblandade så de vet vad som gäller. Fortsatte till ICA Maxi (Ängelholm) och handlade grillade spareribs till maken, lösviktste med bland annat blåbär och enbär, keso, kesella och andra nyttigheter till mig själv.
Kom på att det egentligen är grönsaksdag idag men hittills har jag glömt det, får se om det hinns med till middag, det är nämligen sammanträde med kyrkofullmäktige kl 19 och då bjuds det oftast på finfina mackor, men det är ju inget för mig!! Måste se till att vara mätt innan mötet och nu är klockan 17.30. Återkommer senare och avslutar dagens rapport.

Frukost: Yoghurt, havrekli, linfrö, kanel, kaffe

Mellis: Yoghurt, havrekli, linfrö, kanel, te
Lunch: Nötfärsröra texmex, keso
Mellis: Carls bröd, cream cheese, rökt kalkonbröst
Middag: Kassler med krämigt blomkålsmos, paprika

Mötet gick snabbt, det tog bara en dryg timme och vi klubbade igenom en del beslut. Innan dess fixade jag en snabb middag och fick till ett ovanligt krämigt blomkålsmos, recept följer här nedan. Åter hemma blev det en kopp av det nya goda teet som jag inhandlade tidigare idag.

Krämigt blomkålsmos "à la minute"

250 gr blomkål i små buketter
2 msk vatten
1 msk pesto
2-3 msk Linessa frisch Käse 0,2% (Lidls färskost)
(1 nypa salt)

Lägg blomkålen i en microsäker bunke, lägg på lock. Kör i 750 W i 5 min. Häll av vattnet och blanda i pesto och ost och kör med stavmixer. Salta om det behövs mera. Klart!!!