onsdag 1 mars 2017

Första vårmånaden

Bildresultat för välkommen mars

Puh, hann precis inom dörren när busvädret bröt löst! Var ute på en promenad i blåst i drygt 1½ timme, avverkade 7,9 km och nu står regnet som spön i backen och blåsten tar tag i tak och fönster. Usch, men tur hade jag! Jag försöker få ihop lite mer än 10,000 steg per dag nu eftersom jag skall jobba i morgon och på fredag, så då blir det inga långprommisar. Måndag, tisdag blev det dryga 13,000/dag och hittills idag = 15,403.

Igår var jag hos frissan och klippte mig ganska kort och blev nöjd, men i morse var det inte lika fint. Hon hade haft i någon form av mousse och vax och det var inte så lyckat att sova på, så jag får tvätta ur det. Efter frissan gick jag en slinga runt Vasasjön, 3,6 km, i ganska kuperad terräng och ställvis jättemycket rötter och stenar att hålla ögonen på, vill ju inte stuka/vricka en fot mitt ute i skogen. Solen trängde igenom och det var vindstilla och skönt.




Resten av dagen/kvällen hände det inget speciellt roligt att skriva om. Jag googlade lite om luffagurka och hur man odlar och skördar en dylik, som tydligen i torkad skepnad kan användas som "badsvamp". Såg på nätet att sådana säljs med himalayasalt inuti för 69-89 kronor att användas som skrubb i dusch/bad. Lite spännande. Jag halkade också in på en sida där man odlade ärtskott från vanliga torkade gula ärtor, tror jag skall köpa ett paket och prova. De behöver inte ligga helt under jorden, vanlig blomjord, och efter 2-3 veckor kan man skörda och klipper då av ovanför ett bladpar och så kan man tydligen skörda ett par gånger till.
                                      http://hildas.se/odla-enkla-och-goda-artskott/

                                       Bildresultat för ärtskott

I förmiddags träffade jag alla trevliga damerna i spanskagruppen igen, det var ju vinterlov förra veckan. Det är alltid kul och vi har så trevligt och nära till skratt. Efteråt var jag konstigt nog hungrig, trots att jag startat dagen med havregrynsgröt, så det blev lite avokado, kokt ägg, finn crips med chorizo till lunch. Under tiden tittade jag på herrarnas 15 km klassisk stil från VM i Lahti, där en finne, Iivo Niskanen, vann överlägset och Sveriges Johan Olsson hamnade på 8:e plats.

Nu ljusnar det ute igen och har slutat regna, klockan är kvart i fem och jag måste fundera ut vad jag vill ha till kvällsmat samt göra en matlåda till morgondagens jobblunch. Skall försöka komma i säng i någorlunda tid i kväll, inte gärna senare än klockan 23, måste upp klockan 6.

Bildresultat för uppe med tuppen