söndag 30 januari 2011

Dukan attackdag 7 - Sköna söndag

Härligt väder med sol, vindstilla och -4 grader. Ingen vägning idag, fortsättningsvis tänker jag bara kliva upp på vågen på måndagar. Hade egentligen tänkt gå över i "cruisefasen" idag men det blev attack av bara farten.

Druckit kaffe hos äldste sonen med familj, bor bara ca fem kilometer härifrån. Han fyllde år i onsdags så jag tog med en lite vårlik blomma och lite wienerbröd (som jag naturligtvis hoppade över). Passade på att titta in en sväng när jag ändå skulle tanka bilen och köpa Kvällsposten, vilket opassande namn på en avisa som dyker upp redan på morgonen!!!

Åter hemma blev det en sen lunch och lite disk och städning. Eftersom det fortfarande var soligt på eftermiddagen och mestadels barmark, så gav jag mig av på en härlig promenad och insöp den friska luften. Sååå mycket trevligare än att gå på bandet framför TV:n :-)) Nu går det på rätt håll mot vår och det märks tydligt att det blir ljusare för varje morgon och eftermiddag/kväll.

I morgon har jag ledig eftermiddag och om vädret håller i sig blir det en skön promenad då med. Dock har ju meteorologerna hotat med ännu mer snö och kyla i februari/mars. Jag är sedan länge i skriande behov av ett nytt skrivbord och har letat länge efter ett passande. Jag vill ha/behöver hurtsar med mååånga lådor (eller som sonen sade: Rensa bort allt skräp i nuvarande lådor, så klarar du dig nog med färre). Eventuellt tar jag en sväng och kikar runt lite efter jobbet.

Min stationära dator lade av för ett par månader sedan och nu sitter jag bara med min mini-Pc med pluttig skärm på 10", börjar bli en aningen irriterande. Yngste sonen har erbjudit sig att bygga en ny till mig, men jag vet ju inte riktigt vad jag vill ha ännu!!! Det är nätaggregatet som lagt av i den andra och det tycks inte finnas likandant någonstans, men äldsta barnbarnet kommer med ett i morgon efter skolan, ett som jag kan ha utaför "burken" tills jag bestämt hur jag skall ha det. Duktig och gullig pojk!!

Frukost: Yoghurt, kanel, linfrö, ägg och kaffe
Lunch: Makrill i tomat, ägg
Middag: Nötfärsbiffar, keso med rödlök, kapris och chili