lördag 10 september 2011

På G

Vaknade pigg som en mört kl 5.04, kolmörkt ute. Funderade på att bara gå på toa och se´n i säng igen men kände mig helt utvilad och på G, så jag gick ner och satte på kaffet, utfodrade fem hungriga katter och se´n drog jag iväg på stavgång. Härligt, bara jag ute och alldeles tyst. Jag har reflexväst på mig och blinkande "varningsljus" på stavarna, ett rött på vänster och ett vitt på höger så jag syns ordentligt. Hemma igen blev det först frukost och sedan drog jag igång en maskin tvätt med trasmattor, skurade golv i köket och skafferiet (sån´t gammalt man går in i) och torkade köksluckor och dörrar. Och varför gjorde jag detta så tidigt en lördagsmorgon? Jo, nå´n kisse måste ha missat lådan och det stank av kattkiss, gissar att det var främlingen som flyttat in (okastrerad hankatt), han är inte riktigt frisk och misstänkt gammal, kanske inte hann till lådan. Han är dock förlåten och nu luktar det gott igen.

Hade precis diskat upp och satt mig med Melodikrysset och var inne på tredje frågan när telefonen ringde. Smått "irriterad" lyfte jag luren och det var min äldste son. Irritationen gick genast över, igår bad han att få låna min stora kombibil på eftermiddagen idag för han och hustrun skulle hämta två varghundsvalpar. Nu hampade det sig så att de var tvungna att hämta vovvarna redan på förmiddagen, hustrun var bjuden till lillasyster för att betitta den alldeles nya bebisen och så frågade sonen om jag ville följa med i stället. Vilken fråga, om jag ville!!!! Självklart!

1986 skaffade jag själv en irländsk varghund i min dåvarande familj och vi alla älskade denna fantastiska tik. Tyvärr blir bamsestora vovvar sällan väldigt gamla och hon blev nästan åtta år, hennes "mormor" blev över 13 år, smått fantastiskt. Efter henne ville jag inte ha hund igen, men det dröjde bara fyra månader så kom en bedårande strävhårig taxvalp in i familjen + att vi några år senare fick "ärva" min pappas labbe, pappa blev för gammal och orkade inte gå ut med honom. Labben blev 11 och taxen nästan 14, men numera finns det "bara" fem katter i hushållet. Någon ny hund är inte aktuellt, jag jobbar heltid och samtidigt har jag nog blivit lite bekväm, behöver inte passa några tider längre. Fick min första hund, en airedaleterrier, när jag var 15 år så jag har verkligen haft ett aktivt hundliv i närmare 45 år. Kanske när jag blir pensionär.........

Frukost: Miniyoghurt, havrekli, linfrö, kanel, kokt ägg, kaffe
Lunch: Köttfärsbiffar, keso, romsås
Middag: Skinka, omelett

Här valparna vi hämtade, 5 månader gamla, de två översta bilderna är på hanhunden, Atlas, och de andra två under är på tiken, Dina eller kanske hon får heta Indra.