tisdag 22 februari 2011

Cruisefasen dag 23 - Proteindag

Ooops, har begått ett misstag idag!!! Fick av okänd anledning för mig att det var grönsaksdag och körde till med champinjoner och bladspenat. Får väl ta två proteindagar på raken som kompensation då.

Ledig eftermiddag idag, slutade 12, körde hem och åt lunch och därefter iväg på inköpsrunda. Behövde bl a eldningsbriketter, värmepumpen stannar allt som oftast nu och det blir himla kallt så vi eldar i pannan. Måste ringa efter gubben som fixar med värmepumpar, snarast!! Fyllde också på förråden på Lidl i Åstorp och Netto i Bjuv. I sistnämnda orten passade jag på att kika på det som skall bli vår nya mottagning där i maj. Kunde förstås bara se exteriören och den såg inte mycket ut för världen i dag med tomma fönster, det är f d bibliotekets lokaler. Kan säkert bli fint efter uppfräschning.  


Tycker det blir så torrt och trist med kokt fisk utan sås, så jag gjorde ett försök (nej, det blev två försök) och det funkade riktigt bra. Vet inte om det är helt OK enligt Dukan men så här gjorde jag i alla fall:


Blandade 1 dl vatten, 2 msk Semper torrmjölk (0 fett) och ½ msk majsstärkelse och lät det sjuda tills det tjocknat lite. Smaksatte med lite salt, peppar och pepparrot, på slutet lade jag i lite räkor. Kan väl inte jämföras med gräddsås, men det var helt OK tycker jag.
 

Frukost:
Yoghurt, havrekli, linfrö, rostat Carls bröd, cream cheese, kaffe
Mellis: Yoghurt, linfrö, te
Lunch: Rökt lax, räkor, rödlökskeso, alfalfagroddar
Middag: Kokt hoki, stekta champinjoner och bladspenat, räksås, hackat ägg 



Dagens vägning visade -0,9 efter den gångna veckan, totalt efter 4 veckor -5,4 kg.
Kvällen avslutas med:

Yogi tea

Carls bröd