tisdag 24 januari 2017

Bebisfötter....

;;;nja, det är väl en överdrift, men efter besöket hos fotvårderskan känns fötterna ett nummer mindre och är så lena och mjuka. Härlig känsla.
Innan besöket där gjorde jag "Gringos" äggmuffins, idag fyllda med finhackade champinjoner, rökt skinka och riven ost. Äggsmeten kryddades med salt, peppar och chilipulver. Det blev lite smet över, svårt att avgöra hur många ägg det går åt, så resten stekte jag som omelett med tunt skivade ölkorvar och mera riven ost. Jättegott!




Nu håller jag kväll, hoppas i också får en lugn och behaglig kväll. Förhoppningsvis hörs vi i morgon, men man vet ju aldrig vad som händer.
                                           Bildresultat för see ya tomorrow

Denna dagen ett bra liv

Ännu en gråmulen dag, men jag är på riktigt gott humör i alla fall. Igår hade jag en trevlig dag alldeles för mig själv och jag gjorde det till en "semi"-fastedag med bara fyra påsar Modifast. Tänker att om jag gör så två dagar i veckan så blir jag av med mina lagrade påsar  och så kan jag njuta av "riktig" god mat övriga dagar. Tycker det vore synd att kasta påsarna...det är inte kul med påsmat och jag är hungrig hela tiden nästa, men ingen har dött av att vara hungrig och sugen en dag.

Bildresultat för hungrig

Jag gick min promenad som planerat och frös de första 20 minuterna, det blåste iskallt och jag hade ingen mössa, bara jacka och tunna handskar. Sista 25 minuterna tittade solen fram lite och det kändes helt ok. Såg att de första snödropparna redan kommit intill husgrunden och på de som står lite mer oskyddat har bladen kommit upp.


                                 

När jag passerade grannens hus hajade jag till för i hans trädgård stod ett gäng kalvar som rymt från sina mammor i hagen. Det är så stora mellanrum i häcken att det lätt går igenom och mammakorna går ängsligt och råmar på andra sidan. Jag lyckades bara fösa in en av kalvarna, de andra sprang bara ystert omkring. Ja ja, hans svärson som har korna får fixa det när han kommer hem, grannen var inte heller hemma.


                            

Min purjlöksstubbe växer så man ser det tydligt från dag till dag. Bilderna är från den 13, 17 och 24 januari.

    

Idag skall jag lyxa till det lite för mig själv och gå på fotvårdsbehandling. Det känns alltid som om fötterna minskat en storlek efteråt och de blir så mjuka och lena. Det är en kvinna som har mottagning hemma vissa dagar, annars arbetar hon på en vårdcentral med "diabetikerfötter". Vi jobbade ihop på den vårdcentralen för många år sedan, tror det senast var 2009, och det är så kul att ha kvar den kontakten. 

Innan eller efter besöket hos henne tänker jag ta en runda på Familia i Hyllinge, bl a på City Gross/Hyllinge Cash och så vill jag försöka hitta en butik där jag kan köpa muffinsplåt i silikon. Det är så mycket smidigare att slippa smörja de små hålen. 

Eftersom jag inte tycker jag har tillräckligt med "stimulans" eller aktiviteter tänkte jag undersöka vad pensionärsföreningarna här i närheten har att erbjuda. Det kanske är massor med piggelinare att lära känna. En annan tanke är att vara med i Väntjänsten och hjälpa andra att handla, gå till läkare/tandläkare, gå ut och promenera, fika, läsa högt osv. Jag vill göra något som inte gräver stort hål i plånboken, det blir inget nytt årskort till badhuset i nuläget, tänderna går först.

Bildresultat för Njut av dagen