tisdag 5 januari 2010

Trettonafton

Wow, snön fullkomligt vräker ner! Sopade av bilen när jag hämtade tidningen och på tillbakavägen var den helt täckt igen. Nicke gick ut ett par minuter och kom in helt täckt av stora, vita flingor. På en timme kom det ca 15-20 cm snö och jag startade extra tidigt till jobbet, vilket visade sig vara en mycket klok idé. Man hade inte ens hunnit/kunnat röja motorvägen och hastigheten låg på 50-60 km/tim. Riktigt jobbigt att ta sig fram, snön och mötande bilar bländade, men jag kom fram i tid.

Kaos på jobbet med två sjuka sköterskor och bara en "lite ovan" vikarie. Till slut bara skrattade vi åt "eländet" och längtade tills dagen tog slut. Jag gick hem redan kl 16.00, ville köra hem när det fortfarande var ljust. Snön fortsatte vräka ner nästan hela dagen. Linda och jag har, med chefens goda minne, ändrat rutinerna för kassaredovisning och även skaffat oss en handkassa, vilket Anita inte tycktes uppskatta, i alla fall såg hon inte glad ut. Hon har ju styrt och ställt på egen hand innan.

Körde till "Eriks" och handlade efter jobbet och när jag var nästan framme körde ambulans med blåljus om mig. Det visade sig strax efter att det var en man som fallit ihop vid charkdisken i affären. Det verkade vara ett EP-anfall och han mindes ingenting och var ganska ovillig att följa med till sjukhuset, men ambulanspersonalen övertalade honom att göra så.
Jag "hittade" jättefin blandfärs, kommer att tillagas i morgon på något sätt, kanske chili con carne, och fina, tunna skivor av benfri kotlett, som jag tänker göra rullader av, fyllda med sviskon och äpplen, det blir så underbart god sås av det.

Skall verkligen bli skönt med en ledig dag i morgon efter denna köriga dag. Nu blir det lite "Bygglov" med sköna och charmiga personer som Matte, Willy och Mija.