söndag 17 juli 2016

Nöjd med min dag

Bildresultat för söndag
Riktigt nöjd är jag med min dag idag. Uppe med tuppen som vanligt, vaknade först klockan fem men somnade om till klockan sju. Då gick jag upp till min två kissar som otåligt väntade på frukost och att få gå ut. Körde igång en maskin tvätt och vågade mig på att hänga den ute när den var färdig. Mulet och sol om vartannat och några stänk regn, men det blåste så tvätten torkade ändå. Unnade mig en stunds läsning till kaffet ute, men det blev lite kyligt efter ett tag. Sophämtning i morgon av ena kärlet, på torsdag av det andra, så jag rensade lite och tömde soporna. Diskade upp min lilla disk, vilket jag skippade igår. Tycker det är väl slösaktigt att ödsla diskmedel och varmvatten på typ en tallrik, bestick och ett glas och kanske någon bunke eller skål. 

Apropå varmvatten så kollade jag gamla "dagböcker"/almanackor och såg att det är tre år sedan i september som jag fick tillgång till rinnande varmvatten i form av en varmvattenberedare. Innan dess hade jag levt i 15 (!) år med bara kallvatten, då fick jag elda i pannan för att duscha och skulle jag diska värmde jag vatten i vattenkokaren. Förstår inte varför det dröjde så länge innan det blev så, kanske var det kostnaden, dryga 13.000 kr? Många pengar hade ju redan gått till nya tak på båda husen, nya fönster, värmepump, kyl/frys, tvätt/tork, spis osv, vilket ju var nödvändigare än varmvatten. 
Efter lunchen, som bestod av omelett, makrill i tomatsås, isbergssallad chili, körde jag igång gräsklipparen. Jisses vad gräset växer fort nu efter allt regnande och när det är så pass varmt ute, det blev ju klippt senast i onsdags! Efter 40 minuter var det klart och jag pustade ut med lite kaffe och mer läsning och sedan tog jag en prommis på 6 km på en dryg timme. Hittills idag har jag avverkat 18.765 steg.
Blev så sugen på "kesofrutti", keso med vispad grädde, och hallon, så jag körde till Åstorp och handlade vid femdraget. Det fick bli kvällsmat + en god bit brieost. Nu närmar sig klockan 21 och jag tror jag skall titta lite på TV, kommer visst en svensk film "Morden i Sandhamn - I natt är du död", baserat på boken med samma namn av Viveca Sten. Jag har läst alla hennes Sandhamnsböcker och tycker de är trevligt tidsfördriv. Böckerna brukar jag läsa innan jag ser filmerna, tycker alltid böckerna "ger" mer.

PS. Klarade 120 sekunder plankan idag, men det var tufft värre!
Lunch
Kvällsmat