lördag 18 februari 2017

Det måste vara våren....

....som är på intåg. Tempen ligger på -1° just nu, men man har lovat upp till 5°. Luften ljuder av fågelkvitter och skatorna har börjat bygga bo utanför mitt köksfönster. Synd att det inte är en "ljudblogg". Bara tio dagar kvar av februari och mars är den första riktiga vårmånaden, men jag är rädd för att det kommer bakslag med minusgrader och kanske till och med snö, huvva! Idag är det grått och dimmigt och marken är blöt och gyttjig, men jag skall ta en skön promenad för det blåser inte. Bilden tagen från balkongen på andra våningen, tyvärr hade skatan flugit iväg efter mera byggmaterial.


Igår jobbade jag i Ekeby mellan 7.30 och 14.00 och efter det körde jag till Netonnet i Helsingborg, varifrån jag fått ett sms att jag kunde hämta ut en ny dammsugare. Det gick ju otroligt snabbt, jag hade väntat mig att det skulle ta flera veckor men dröjde bara några dagar. Tyvärr (?) hade man inte min modell kvar så jag fick ett kort laddat med 1530 kr, den ursprungliga dammsugarens pris.
Jag gick in i butiken och började kolla olika märken och modeller och fastnade till slut för samma märke, Electrolux Ergorapido 3103, fast den här var billigare så det blev 310 kronor kvar på kortet. Det är ju bra att ha till en annan gång, kortet är giltigt i tre år. Den nya sattes på laddning igår kväll och skall testas idag.

Svängde på hemvägen in om Ica Maxi i Hyllinge för att handla kycklingfärs, som naturligtvis bara fanns i jättepack, det blev kycklingfilé i stället + lite chilifrukter, tomater, rättika m m och kattgodis inte att förglömma. Jag har länge haft en hundralapp liggande i mobilfodralet och på vägen ut bestämde jag mig för att köpa fyra Trisslotter i förbutiken, men det måste vara länge sedan jag gjorde det, för priset har gått upp så det blev 20 kronor till som fick dras på kortet. Jag använder ytterst sällan kontanter. Summa summarum blev det vinst på en lott, blygsamma 30 kronor.


Till middagen gjorde jag en "hitte-på"-rätt som blev otroligt lyckad och jag åt den med rostad blomkål. Jag blandade keso, creme fraiche, basilika, parmesan, stark Ajvar relish och pressad vitlök och bredde det över kycklingfiléerna som jag lagt i en smord form och kryddat med örtsalt och peppar. Alltihopa fick gå i ugnen på 175° i cirka 35 minuter. (Jag hade skurit filéerna och fläkt ut dem så det blev tunnare och snabbare färdiga, finns ju även färdiga tunnskivade att köpa). Fullständigt recept lägger jag in på receptsidan här. 


Tittade på "Fångarna på fortet" och drack kvällskaffe och åt jordgubbar, bläddrade lite bland alla kanalerna men fastnade inte för någon film. Såg "Skavlan" som hade Kim Källström, Zara Larsson och en norsk äventyrare, Lars Monsen, som gäster. Trevlig och småmysigt program. 

Pelle katt har piggnat till ordentligt nu och både igår morse, kväll och idag på morgonen har det gått fint med medicineringen, även om mycket motvilligt. Nu är det bara i kväll och två gånger i morgon kvar, puh!

Nu vill jag önska en trevlig lördag och fortsatt skön helg, jag hoppas, som vanligt, på vinst på någon av mina tre Lottorader eller på den lilla Harry Boy jag har köpt. Wish me luck, det kan jag behöva med tandläkar- och veterinärkostnader. 

Bildresultat för trevlig helg