fredag 2 september 2016

En helt vanlig dag...

Kissarna väckte mig redan klockan kvart över sex i morse, de har väl inte riktigt fattat att matte inte jobbar varje dag längre. Det var bara att pallra sig upp ur sängen och gå en trappa ner och utfodra dem. De gick ut och jag bryggde en kanna kaffe, drack lite vatten och kollade på nyheterna på TV4, vilket inte var speciellt spännande. Blev sittande ett tag och såg ett program om ett ställe i USA (where else?), Pitbulls and parolees, där försöksfrigivna dömda fick arbeta på ett "dogshelter" och man hittade nya hem till vovvarna. Så fint! Minns inte vilken kanal det var men skall hålla utkik efter fler program i tablån.

Vädret var sisådär så jag bestämde mig för att städa lite och började med ovanvåningen. Den "matta" jag köpt till balkongen blåste ju bara ner i ett kör, så jag lade den i hallen däruppe och möblerade om lite bland kattgrejorna i stället. Det får duga så länge i alla fall. Fortsatte där nere och dammsög, dammtorkade och drog över ytorna med ytdesinficeringssprit 70% så det kändes riktigt rent och fräscht. Katterna går ju omkring överallt i både kök och vardagsrummets bokhyllor m m.
                                 


Efter lunch, det blev sista pannbiffarna med stekt vitkål, morot och fänkål och lite bea, så räfsade jag ihop ännu ett lass nedfallna äpplen och slängde på åkern. Ansade alla blomlådor och krukor samt vattnade dem. De var fullkomligt snustorra trots att det varit både regn och molnigt. Tror ändå det är sluttampen på sommaren snart.
  
                                                        Bildresultat för duane bryers autumn

Som jag tidigare berättat åker jag ju till Fuerteventura i november och har lite planer på en resa till i januari, men inte till samma ställe (Esquinzo) på Fuerteventura, utan något som heter Costa Calma (lugna kusten). Det är löjligt billigt med en vecka all inclusive på **** hotell för 5000:-, lite dyrare om jag åker själv, 6500:-.  Chattade med väninna om hon ville hänga på men hon hade funderingar på att åka över jul/nyår då hon är änka och barnen skall fira på annat håll. Får se om hon hänger med mig eller jag med henne kanske...... Man kan aldrig få för mycket sol och värme, eller?

Ikväll blir det lugna gatan med soffhäng, "Fångarna på fortet" med bl a Pia Johansson (Halvåtta hos mig) i ena laget och Tony Irving (Let´s dance) i det andra laget. Förmodligen blir det även något annat sevärt och sedan hopp i säng.
Önskar er alla en riktigt trevlig fredagskväll!

Bildresultat för garfield friday