måndag 17 augusti 2009

Kalabalik!!!!

Oh, herre Gud, vilken mardröm det har varit sedan igår kväll!! Lille kisen, cremefärgade Pelle, lyckades smita ut tillsammans med en gammelkatt i ett obevakat ögonblick. Vi lokaliserade honom omsider till ett träd, tror det är en typ av cypress, intill huset. Hörde honom bara men kunde inte se h0nom i mörkret. Ingen sömn i natt alltså! I morse såg vi honom ca 10-12 meter upp i toppen på trädet och han jamade hjärtskärande. Jag ringde till Räddningstjänsten två gånger, till två olika arborister (mobilsvar!!), elbolaget (brukar ju sätta ljusslingor till jul i höga granar), men ingen hjälp!!
Helt desperat och gråtande ringde jag en tredje gång till Räddningstjänsten och då kom befälet ut och tittade på hur de skulle kunna komma till med en bil med lift. Han anropade en bil som kom inom en kvart och sedan var räddningsaktionen igång. Det tog nog bara 10-15 minuter innan de fått ner honom men det kändes som en evighet.
Väl nere tycktes han inte ha tagit någon skada av sitt äventyr. Jag kramade om räddarna och tänker åka till stationen med tårta i morgon. Vilka underbara killar!!!
Nu har han ätit, druckit, lekt med brorsan och vilar nu. Allt är OK, det är bara jag som är helt slut och inte har sovit på hela natten. Tar nog en liten lur nu. PUH!!!