lördag 2 juli 2016

Inget dåligt väder.....

Bildresultat för snoopy hello

......bara dåliga kläder. Ja, så funderar jag idag när det är gråsvart på himlen och regnet häller ner skurvis. Dock är det varmt ute, 18 grader redan nu klockan 9.20. Funderar på när det kan vara lämpligast att besöka Torpardagarna i Åstorp, knallarna lär inte vara ute så himla tidigt när det regnar. Tror jag satsar på att köra dit efter lunch, då har jag ju hunnit äta och behöver inte lockas av alla godsaker dom bjuds där. Det finns ju både knallar, langosvagnar, vagnar med stekt sill, munkar, öltält, mattält x flera, tivoli, scenuppträdanden (fast det är nog senare på kvällen) m m. För min del får det bli en medförd flaska vatten, eventuellt spetsad med citron, hihi.

Redan nu har jag förberett lunchen till viss del, en köttfärslimpa står i ugnen och nu återstår bara att klura ut vad jag skall ha till den. Det blir ingen sås utan smaksatt crème fraiche och sedan velar jag mellan stekt vitkål eller kokt blomkål eller rostad polkabeta och rättika, kan även bli bräserad zucchini. Många svåra val, hihi. Till kvällen lutar det åt kokt ägg, tonfiskröra med lök, kapris, baserad på turkisk yoghurt + majonnäs och mixad sallad.

Min stegräknare stannade igår på 11.566 steg, vilket jag är nöjd med, har ju satt minigränsen till 10.000.
                                               -----------------------
Nu har jag varit på Torparedagarna och hade verkligen tur med vädret Det var uppehåll hela tiden och jag gick omkring och tittade i 1½ timme, men köpte inget där. Hade parkerat på Lidl och gick inom på vägen hem och köpte lite rostade, saltade pumpafrön och cashewnötter, 2 burkar dijonsenap, lite fryst brysselkål slank också med. Den har jag kokt nu så det blir en reviderad kvällsmat med rökt lax, kokt ägg och brysselkål i stället. Det blev hela 5768 steg på marknaden och totalt hittills nära 8000 steg och dagen är inte slut ännu.

Min lunch med köttfärslimpa, stekt vitkål och morot med crème fraiche, smaksatt med pepparrot och citron.
Min äldste son fick skjuts med mig till Åstorp där han skulle träffa några vänner, de skulle sedan ut och ta en öl eller två. Har lovat att utfodra hans två varghundar kl 19 och eventuellt, om jag är vaken när han vill hem, hämtar jag honom och kör honom hem. Även vuxna barn är tacksamma för mors insatser, han är ju "bara" 42 år!

PS. Jag hämtade sonen kl 00.15 i Åstorp och var hemma igen kl 00.40 så det var en snabb tur. Inte alls trött så tittade lite på TV och läste sedan en stund och somnade strax efter kl 2.
Kvällsmat i form av rökt lax. brysselkål, kokt ägg och turkisk yoghurt med dijonsenap.



Bildresultat för snoopy weekend