söndag 12 mars 2017

En härlig utflykt...

Sedan förra inlägget har det inte hänt något speciellt intressant att skriva om. Bilen blev klar, jag fick låna en trevlig bil under tiden, en Renault Kadjar. Har kört en sådan tidigare och den är hur trevlig som helst men alldeles för dyr för mig. Torsdag och fredag innebar jobb så det blev inte mycket annat gjort men...

...Igår! Min resekompis från i höstas, Susan, och jag pratade i över en timme i fredags kväll och bestämde att vi skulle åka till Helsingör på lördagen, dvs igår. Det utlovades kalasväder med sol och vårvärme och det stämde verkligen, jag tog på en tunn vårjacka och tog med en liten ryggsäck i brist på annat att stoppa solglasögon, mobil nycklar etc i.

Jag började med en busstur in till Ängelholm klockan 11.18 och ett par minuter efter ankomsten dit kom Susan. Vi löste en så kallad "duobiljett" inkluderande tåg till Helsingborg, färja till Helsingör tur och retur för endast 266 SEK för oss båda. Tåget kom i tid och avgick 12.18 från Ängelholm och på tåget mötte vi bekanta till Susan, så innan vi visste ordet av var vi på Knutpunkten i Helsingborg. Vi traskade upp till färjorna, Mercandia blev det, som avgick strax. Ombord letade vi efter någonstans där det var lä på "soldäck" men aj, aj vad det blåste.Vi köpte var sin Carlsberg och en Jägermeister och hittade till slut en läad hörna i solen, so nice!



Väl framme i Helsingör sken solen och det var nästintill vindstilla. Vi tog en promenad upp till Stengade och steg in på Rib House, ett ställe jag verkligen rekommenderar. Beställde härlig räksallad och vitt vin och kolla nedan vad vi fick för bara 154 danska kronor, cirka 200 svenska dito. Det smakade fantastiskt gott. 


Vi flanerade om kring mätt och belåtna i solskenet och fastnade sedan för ett bord i solen på Café Kringlen och där drack vi också vitt vin och åt tre små smörrebröd med leverpastej, köttbullar och rostbiff. Hur mumsigt som helst och glömde tyvärr ta bilder på smörrebröden. 


Bildresultat för cafe kringlen helsingør


Oj ja, innan vi stannade på Café Kringlen var vi inne i en spritbutik där vi smakade på en shot som smakade vedervärdigt, jättestark med smak av chili. Hade väl aldrig gjort det om vi inte blivit utmanade av ett gäng killar, så det var ju bara att hålla god min, men fy f-n så äckligt! Där passade jag på att köpa en flaska Jägermeister och en box rosévin, alltsammans för 300 DKK = 390 SEK. Stod i valet och kvalet mellan Jäger och Valhalla som jag fick provsmaka där, också mycket god men dyrare, därav valet Jägermeister. Glömde ju besöket på Kvickly också där jag köpte två härliga danska rågbröd med chiafrön för endast 12 dkk/st = 16 kr/st, för 900 gram. Billigt jämfört med hemma.
                          


Nöjda och belåtna med vår härliga dag tog vi färjan Aurora tillbaka till Helsingborg och tåget till Ängelholm. På tåget stötte vi på vänner/bekanta till Susan, vilka hade varit på en "whiskymässa?" i Malmö och vars fruar satt på restaurang Torsten i Ängelholm och väntade. Vi gick dit och jag stannade en stund tills min buss hem skulle gå, jag ville inte stanna eftersom jag inte visste om katterna var ute eller inne. 

Tog bussen från Stortorgen i Ängelholm, hade parkerat bilen vid busstationen i Östra Ljungby och var hemma igen strax efter halv nio. Möttes av två pälsklingar som väntat länge på matte ute(cirka tio timmar) och blev så glada över att få komma in till mat och vatten. Resten av kvällen låg de i soffan helt "utslagna" medan jag slötittade på "Mello" och sedan en trevlig film.

Denna söndag går i vilans tecken, inget roligt väder, grått, molnigt, kallt. Jag blir inne och laddar för en arbetsdag i Ödåkra i morgon i stället och har börjat läsa boken "Tusen strålande solar" som jag skrev om i förra inlägget.

Ha en underbar söndag, sköt om er väl och må så gott!