söndag 15 januari 2017

Loppis och vovvar

Hej och god söndag!  
Härligt soligt väder ute men fullkomligt glashalt så det blir ingen promenad för mig idag. Vågar inte riskera att trilla och eventuellt stuka eller bryta något. Det är kanske nackdelen med att bo ute på landet där bonden inte saltar eller sandar. Jag får vackert vänta tills det töar bort....
Igår var jag och hämtade en gratängform/uppläggningsfat som jag köpt på Tradera. Det såldes av en loppisbod bara ett par mil från mig. Det tillhör den servis jag och min första make började samla när vi gifte oss 1973 och som nu yngste sonen har som vardagsservis. Tyvärr sprack en form i två delar när han gjorde en Janssos frestelse i jul, men nu har jag köpt denna som en försenad juklklapp och hoppas han blir riktigt överraskad. 
                                              
Helt nära loppisboden bor en väninna/kollega så jag åkte dit efteråt. Hon har uppfödning på cockerspaniels och för närvarande är det fem härliga individer som huserar där. Jag har ju "bara" katter numera men älskar hundar, så det var riktigt härligt att träffa dessa. Bild från i somras:
                                             
Efter hemkomsten på kvällen åt jag en härlig tallrik fylld med avokado med stenbitsrom och creme fraiche, brie, goudaost, oliver och skinka. Det var det första jag åt så det blev en långfasta på nästan 24 timmar. Sedan blev det kaffe och lite solros- pumpafrön till Gladiatorerna. Ikväll är det veckofinal i Farmen. Jag har nog inte berättat att jag sökte till Farmen i år och var på audition i Malmö, men insåg att jag inte kunde vara hemifrån 10 veckor, något jag inte tänkt på innan. Nu är jag oändligt glad att jag inte fullföljde projektet, jag tycker det är många underliga figurer med och inte alls lika fin stämning så här i början som det varit förr om åren. Blir ändå kul att följa det. Där finns tre killar/män och en kvinna som jag tycker verkar helt ok, så här långt, duktiga på att arbeta och trevlig ton. 
Nähä, nu är det dags för lite eftermiddagskaffe, klockan är halv tre, och jag skall fortsätta läsa "Istvillingarna", en lite ovanligare historia och spännande.                                                        
     

Bildresultat för söndag