tisdag 2 augusti 2016

Tiden flyger iväg




Ja, så är vi redan inne i augusti. Det känns som om hösten närmar sig med stormsteg, vart tog sommaren vägen? Väderprognoserna framöver ser inte alls så lovande ut med regn och åska. Undrar hur jag skall "stå ut" ända till oktober/november för vår årliga höstresa, måste kanske ta en tur söderöver innan dess. Men det hänger ju lite på ekonomin också, skall punga ut med stora summor för ny krona på skorstenen och ny pump till brunnen, bra med eget vatten förstås, men enklare med kommunalt.


Igår kväll gjorde jag en pajdeg på majsmjöl och havregryn till västerbottensostpajen och den höll ihop fint. Plastade in den och har den i kylen tills på fredag, hoppas den blir lika god som vanlig pajdeg. Endera dagen måste jag också handla resten inför helgens begivenheter. En av gästerna har med sig en blåbärspaj, också den glutenfri förstås. Mums!


För övrigt blir det inte så mycket uppdatering här nu när jag jobbar heltid. Jag lagar ingen mat nu heller utan skall försöka överleva på Modifast, hade ju 32 (!) påsar i ett skåp och det var kort datum på dem. Inget vidare, men det är ju bra eftersom det blir lite frosseri i helgen. Idag får jag "njuta" av drycker med choklad- och banansmak + kanske en potatis/purjolökssoppa och igår vankades det bland annat vaniljpudding.


Igår och idag har jag bara en stafettläkare i tjänst så det blir mycket tid över för att göra annat (t ex skriva lite här), men imorgon kommer vår danske läkare och han håller mig fullt sysselsatt alldeles själv. Han tjänstgör bara två dagar i veckan och därför överhopar han mig med brev, remisser, journalnotat etc. Han kommer redan klockan sex på morgonen, så när jag dyker upp klockan 7.30 har han redan fixat en 10-15 diktat....
Stafettläkaren är ett kvinnligt yrväder, jättetrevlig och hon skriver sina akuta remisser själv! Sånt gillar vi och hon är hela tiden på hugget och pigg och glad. Inget är för besvärligt heller för henne, synd att hon bara är här två veckor, men å andra sidan är jag bara här den här veckan (och kanske vecka 33, men då kommer en annan hyrläkare, också kvinna).