torsdag 12 februari 2015

Aktivitetsarmband

Det blev inget inlägg igår, jag var alldeles för trött.
Dagen började som vanligt och jag körde till jobbet, började 7.45 och skulle sluta 14.14. En bra dag således. Men till saken hör att jag sedan tio dagar haft en konstig "slöja" för höger öga, delvis, och något som rör sig i synfältet. Inga som helst smärtor men väldigt obehagligt.
Eftersom jag arbetar på en vårdenhet så var kollegerna nu väldigt envisa med att jag skulle uppsöka ögonakuten och chefen dikterade en remiss som jag själv skrev ut. Kom naturligtvis lagom till lunch, 11.30, och fick rådet att återkomma efter kl 13 och det var några akuta fall före mig. Nåväl. jag körde till Siba och inhandlade ett aktivitetsarmband, Jawbone UP 24, så jag hade något att pyssla med under väntetiden. Kul!

Efter besök först hos akutsköterska som lade droppar i ögat som bedövning fick jag så småningom träffa en jättetrevlig kvinnlig läkare och en manlig läkarstudent. Glaskroppsavlossning löd domen, men hon ville att hennes överläkare skulle kolla för säkerhets skull. Fick droppar i ögat, två olika sorter 4 gånger. Inget gjorde och eller var obehagligt, bara en skavkänsla efteråt och en jättestor pupill (det har jag kvar idag med).
Nåväl, inget farligt, man får lära sig att leva med det, kan eventuellt kännas lite bättre efter 3-6 månader, puh! Måste dock genast återkomma dit om det uppstår andra fenomen i synfältet, såsom blixtar etc. Bildresultat för glaskroppsavlossning
Alltså blev det inget mer jobb igår, var klar på akuten vid tretiden och då körde jag hem. Såg lite suddigt men det gick bra att köra ändå. Inte heller orkade jag räkna efter vad jag hade ätit och skriva in det, så det blir en tom dag.

Idag har jag varit ledig och tagit en timmes promenad. Kul med aktivitetsarmbandet, det är synkat med min mobil och jag kan läsa av hur många steg jag gått. Om jag vill kan jag också lägga in andra aktiviteter, mat m m. Har nog inte upptäckt alla finesser ännu. Dock upptäckte jag i morse att sömnregistreringen i armbandet fungerade hur bra som helst, mycket intressant.

   Bildresultat för jawbone up24           Bildresultat för jawbone up24            


Jag hoppas ju att det skall bidra till ökad motivation till mera träning och motion. Jag fick också en månad gratis på Nordic Wellness gym, får kolla om det finns något sådant här i närheten. Bara det inte är ett sådant där ställe där alla är i topptrim, då vågar jag mig nog inte in.
I morgon skall jag skjutsa äldste sonen till ett besök på vårdcentralen eftersom hans bil skall repareras i bromsarna. Under tiden hans besök varar, gissar på 45 minuter, kanske jag kan ta en promenad.Tänkte vi kunde gå och fika efteråt, får se vad han tycker eller om han har annat planerat.

Dagens matsedel:
Lunch: Smörgås med stekt ägg, skinka och ost , hittade detta perfekta bröd och det är jättegott och saftigt, men aningen dyrare än annat. Va gott heter märket.
             
Bildresultat för va gott bröd


Mellis: Lindahls kvarg, nötchokladsmak, linfrö
Middag: Ostbricka med brie, ädelost, Mini Baby Bel cheddar + kalamataoliver
Kvällis: Allevo bar redberries

Med dessa rader säger jag go´natt för i kväll.