tisdag 7 juni 2011

Blixt och dunder


Wow, vilket Herrans oväder det var i natt!!! Jag vaknade av världens knall mitt genom mitt öppna fönster och slängde kudden över huvudet innan jag vid andra knallen fattade vad det rörde sig om. Fort ner och drog ur sladdarna till TV, kaffebryggare, vattenkokare osv. Upp igen och stängde av dator, modem, telefoner m m och hann precis stänga fönstret innan skyfallet kom. När jag vaknade på morgonen var det runt 27° i rummet och när jag öppnat fönstret var det ändå över 24° efter ett par timmar, puh!

Under dagen idag har det fortsatt med ömsom lite sol, ömsom lite åskskurar och varmt. På förmiddagen var jag hos son och svärdotter och lämnade en rulle eltejp som de glömt i min bil och hämtade samtidigt låset till vår släp som nu är hemma igen.

Klockan 12 hade vi tid för vaccination av de två yngsta katterna, Pelle och Nicke. Innan dess hade jag under helgen försökt få tag i väninna Ingrid för att låna en bur men inte fått tag i henne. Gjorde som förra året och "knökade" in båda två i vår vanliga bur och det gick hur fint som helst, så himla snälla och goa dom e´. Veterinären är mycket förtjust i kissarna och gav dem var sin "godispinne" som belöning, men nää, dom e´svårflörtade och lät godiset ligga kvar i buren. Däremot slök de två gamla damerna godbitarna i nafs när vi kom hem.

Efter att ha lämnat av kissarna hemma körde jag åter in till Klippan för att handla bl a burkmat till dem. Det blev även lite gravad lax, räkor, gurka, tomat etc. Man skall ju inte handla när man är hungrig, att jag aldrig lär mig, men det kan ju bli en gravlaxtoast eller rosencanapé eller något liknande så småningom. Till lunch blev det rester av ytterfilén och min egen goda potatissallad med mycket gräslök, turkisk yoghurt och dijonsenap.

Fått MMS av yngste sonen med bilder på 12 veckor gammal irländsk varghundsvalp som kompisar till honom och hans flickvän har skaffat. Blir ju smått nostalgisk när jag tänker tillbaka på vår egen varghundstik Janni som lämnade oss den 3 februari 1993, samma dag som min f d svåger fyllde 40 år och hade kalas som jag naturligtvis inte orkade delta i. Hade ju varit med henne hos veterinären hur ofta som helst ända sedan november 1992 och hoppats det skulle gå vägen, men till slut tog cancern henne i ett oförmodat akut skede.


Förresten köpte jag en Hemmets Journal i förmiddags när jag tankade och blev överraskad, den kostade 28 kronor och det tycker jag är dyrt. Har brukat ta en prenumeration på extraerbjudande på ett par tre månader för en dryg hundralapp och får nog göra det igen. Gamla tidningarna tar jag med till väntrummet på jobb och det är uppskattat. Nu har jag också en prenumeration på tidningen LAND och kan bidra med även denna till mottagningen.

Eftermiddagen har ägnats dels åt Hemmets Journal, dels åt "Tjejen som föll överbord" med Goldie Hawn, en av mina favorittjejer på film. Kvällen är ännu ett oskrivet blad så vi får se vad som händer. I morgon skall jag i alla fall luncha med väninnan/kollegan Margita, skall bli jättetrevligt.