torsdag 23 juni 2011

Liten resumé.....

Oj, vad tiden flyger iväg. Det här är min sista semestervecka som snart är slut. Vädret har inte varit det allra bästa tänkbara men det är skönt att vara ledig ändå.

I söndags gjorde jag en riktigt lååång utfärd i jakten på nya solsängar, något jag förstås inte alls hittade av den typ jag tänkt mig. Jag började med att köra till son och svärdotter i Össjö för att överlämna några par skor till Jaana, men hela huset sov kl 10 så jag skrev ett kort meddelande på baksidan av ett kuvert jag hittade i fönsterkarmen. Efter det besökte jag Almqvists möbler vid Ekebo, men njäe, inget direkt kul där. Fortsatte till Harbo Fritid i Åsljunga som hade utförsäljning, där fanns massor med ursnygga grupper till otroliga priser, mest sådana som passar på inglasade altaner etc, men inga solsängar.

Ut på vägen igen mot Slöjdladan i Nordanå, men icke heller här vad jag sökte, dock kommer man aldrig tomhänt därifrån och jag köpte bl a ett hopfällbart paraply att ha i bilen, en skruvmejsel med fyra olika "huvuden", också att ha i bilen + lite eltejp, dubbelhäftande tejp, hårt fodral till kameran osv.

För säkerhets skull hade jag stuvat in en matskål och en filt som tillhörde Max´och Annas vovve Ellie och tänkte svänga förbi och se om de var hemma och i så fall överlämna dessa saker. Max var hemma och jobbade för fullt, men Ellie var inte alls på sitt bästa humör utan skällde och morrade så länge vi var inomhus, men ute fick hon "fnatt" och jagade pinnar, grävde hål och hade hur kul som helst.

Hade vid ett flertal tillfällen läst om något som heter Lågprisladan i Boarp och beslöt mig för att hitta dit och kolla läget. Isch, vad det verkade långt bort, körde mot Grevie, Västra Karup och svängde av mot Boarp och långt om länge kom jag fram. Det skulle senare visa sig att rakaste vägen dit hade varit från Båstad och längs "Italienska vägen", så får det bli nästa gång. Eftersom det var söndag hade flera affärer där stängt, bl a Kötthallen, men "Lågprisladan" och Grönsakshallen hade öppet. Ladan innehöll i princip allt från hudvård, ljus, presentartiklar, konserver, husgeråd, fiskegrejor, hund- och kattartiklar och lite underkläder + godis förstås. Köpte lite smått och gott och drog vidare till Grönsakshallen, någgot av det fräschaste och mest välsorterade jag någonsin upplevt, till och med bättre än en saluhall. Där fanns allt, men jag nöjde mig med lila morötter, fin blomkål och nyupptagen potatis och en stor bunt dill. Dillen kostade bara 10 kronor, jämfört med hemma i affären otroligt billigt, där tar man nämligen 14 kronor för en bunt som är typ en fjärde- eller femtedel av den jag köpte.

Nöjd med min utflykt som varade dryga fem timmar styrde jag kosan hemåt men kunde inte bestämma vilken väg jag skulle ta. I Nöttes backar tog jag av mot Axelstorp och trodde jag skulle komma ut på gamla vägen vid Hallandsås Motell ganska snart, men hej vad jag bedrog mig. Jag körde faktiskt vilse och hade ingen aning om var jag befann mig, tills jag såg en vägskylt där det stod "Gamla riksettan". Turligt nog har jag hyfsat lokalsinne och styrde på känsla österut och kom fram i Margretetorp och sedan var det ju inga problem att hitta hem. Ett litet trevligt söndagsäventyr tycker jag.

Senare på eftermiddagen/kvällningen ringde Jaana och tackade för skorna som passade fint. Hon blev så glad eftersom hon inte hade mycket annat än foppatofflor kvar, allt annat var utslitet. Kul att kunna glädja henne, skorna passade inte mig alls och var impulsköp från början.

Så trevlig som söndagen var så var måndagen desto tristare. Det började bra med besök hos frissan och klippning som jag blev nöjd med. Beslöt mig för att ta den vackra skogsvägen vid Vasasjön hem och körde i sakta mak. Det är visserligen 70 på den vägen men den är så slingrig och full med tvära kurvor, så jag brukar köra långsamt och njuta av stillheten. Men, denna dag fick min lilla tur ett abrupt avbrott då det genom en skarp kurva dök upp en stor skåpbil väldigt fort. Jag hann stanna men det gjorde inte han och försökte väja men vägen var alltför smal och han körde in i min vänstra bakände med repor, bucklor och trasigt bakljus som följd. Puh, så trist när man inte själv är vållande att få besvär med skadeanmälan etc och senare verkstadsbesök, hyrbil och allt som följer med detta.

Igår gjorde jag skadeanmälan dels på internet, dels per telefon och fick ett skadenummer och idag har jag varit inne på Skånebil i Ängelholm redan kl 8 och fått dokumenterat skadorna. Nu väntar jag på resultat av utredningen och ett OK att lämna in bilen. Dessutom måste jag ju ha en hyrbil under reparationstiden som beräknas ta 4-5 arbetsdagar, eftersom jag börjar jobba nästa vecka. Lyckligtvis har mitt försäkringsbolag avtal med bl a Hertz som också har kontor på Skånebil, så det löser sig säkert bra.