måndag 26 oktober 2009

Ösregn och MBT

Regnet fullkomligt öser ner idag och jag är "sjöblöt" efter 30 minuters stavgång före frukosten, blääää. Samma frukost som vanligt nästan: rågkuse, salami, sallad, gurka, Proviva nypon med linfrön och kaffe, men jag gillar det.
Läste en annons häromdagen om en nyöppnad outlet i Höör där det sålde både diverse textiler såsom dukar, lakan, gardiner etc och MBT-skor. För den som inte vet vad MBT står för kan jag berätta att det är "Massai Barefoot Technology", det går bra att googla på det. De är vanligtvis mycket dyra, ca 2500 kr, men på outleten hade de från 990 kr. Tänkte också att det kanske regnade mindre neråt Söderåsen och Kopparhatten så det kunde bli läge för en promenad i naturreservatet där.

Alltså, in i bilen med riktning mot Höör. Hittade för "fel" outlet med bara kläder men det visade sig att Justinas, det heter faktiskt så, låg bara cirka 75 meter därifrån. Blev bemött av en mycket trevlig tjej som guidade mig genom MBT-sortimentet och jag provade en hel del olika modeller. Till slut fastnade jag för en typ joggingsko i GoreTex för 1990 kr som "sitter som en handske" på foten. Kändes lite läskigt med den "gungande" gången och det stretade bra i vaderna. Biträdet sade att det till att börja med räcker med 20 minuter om dagen och att det inte är ovanligt att man får träningsvärk!! Jag kände i alla fall att jag fick en helt annan hållning, ungefär som när man går med stavarna.




Nåväl, det blev ingen promenad på Kopparhatten pga ösregnet utan jag fick nöja mig med att gå en runda hemmavid i stället när det bara duggade. I Höör passade jag på att handla på City Gross som ligger mittemot Justinas outlet. Det blev lite juice, Proviva, bröd, grönsaker, kattmat osv.

Pga vädret blev det idag "bara": 10.290 steg.