måndag 31 augusti 2009

Mulen måndag



Det har hunnit bli måndag eftermiddag/kväll och klockan är 17:25. Helgen har förflutit ganska lugnt med mycket tittande på Finnkampen i Göteborg på TV. Har också lagt mycket tid på en trilskande gräsklippare, verkade inte få tillräckligt med "soppa" och hackade mest hela tiden. Tändstiftet OK, bränslepumpen??? Det får nog bli en ny till nästa säsong för den här har ganska många år på nacken och är inte värd att kostas på dyra reparationer eller reservdelar.

Igår vägde jag småttingarna, som nu varit hos oss i 3½ vecka. Pelle Äventyraren (cremefärgad) var störst när de kom och han vägde igår 1790 gram och Nicke Lilltroll (rödmelerad) vägde 1860 gram och har alltså vuxit om brorsan. De har en mycket god aptit och äter både sin "bebismat" och de gamla tantkatternas mat. Säga vad man vill om allehanda köpta leksaker såsom lektunnlar, klätterträd med kojor, bollar, fjädervippor etc, men här är det mest uppskattade bollar som matte knycklar ihop av aluminiumfolie!!
I morgon skall vi åka till "tant doktorn" och få andra sprutan i grundvaccinationen, men de är lugna och trygga så jag hyser inga som helst farhågor angående detta.


Igår blev det stekta chorizos, kabanosser och bratwurst med blomkålsstuvning och potatismos. Jag gjorde även en blåbärspaj som vi dock inte orkade äta. Ingen bra GI-mat och jag tycks ha tappat det mest av GI- och McKennatänket just nu. Vet verkligen hur jag skall komma in i det igen. Behöver hjälp!!! Även motionen ligger på is för närvarande.

Igår kväll ringde chefen, Anette, för Solljungahälsan, de hade hållit på hela helgen och flytta om verksamheten och vi bestämde att skjuta upp vårt möte tills i morgon. Då skall jag träffa en kvinna som heter Berit som är sköterska där. Jag blev inbjuden till fika klockan 15 och sedan skall vi diskutera vidare. Spännande!! Tackar på förhand för alla hållna tummar, hihihi.

Idag har det varit mulet hela dagen och just nu strilar ett stilla regn över Övarp. Har städat och tvättat undan allt som gick med tanke på ett, eventuellt, kommande heltidsarbete några veckor framöver. Känner mig nöjd med detta.