fredag 1 januari 2010

Nyårsdagen


2010-01-01 eller 100101, det känns alltid lika knepigt att lära sig skriva ett nytt år och just det sista exemplet här ser väldigt skumt ut, tycker jag. Det liknar mer ett mattetal eller dylikt!

Nåväl, gårdagskvällen avlöpte i lugn och ro och middagen blev som planerat kalvfilé, klyftpotatis, grön sparris, tomat och vitlökssmör. Det var så jättegott och köttet saknar all beskrivning, så mört och fint. Som vanligt blev så mätta att det inte blev någon dessert. Ringde sönerna och önskade gott slut och gott nytt och försökte dra iväg några SMS också men det vara bara ett till Marcus som gick igenom, antaglien alldeles fullt i cyberspace.

Vid tolvslaget tog fyrverkerierna fart. I år var grannen hemma och sköt sina raketer på åkern här utanför. Vi såg ju också massor av andra fyrverkerier häromkring, folk verkar ha hur mycket pengar som helst att lägga på det. Av katterna var det bara Pelle som var intresserad av detta ljusspektakel, han satt i fönstren (hoppade mellan kök och vardagsrum) och följde nogsamt varje uppblossande och nedfallande stjärnregn. Det började strax före tolvslaget och tjugo minuter över tolv var det slut. Inte heller hördes några smällare innan i veckan eller på dagen, det har blivit mycket, mycket bättre de två senaste åren. Så skönt för alla djur!

Det var rejält kallt på kvällen, ner mot -12° och stjärnklart, hög frisk luft och ingen blåst. Idag blir det också lugnt och skönt, lyssnar antagligen på nyårskonserten från Wien, men hoppar gärna över backhoppningen från Garmisch Partenkirchen, inget kul när inga svenskar är med!

När jag pratade med Max igår meddelade han glädjande att han, Anna, Gerry och Jaana åker till Annas föräldrars lägenhet på Gran Canaria i september och allt är bokat och klart. Jättekul tycker jag, den enda semester Gerry och Jaana haft under sina 17 år tillsammans är två (!!!) dagar i Göteborg. Hmm, tycker de är väl värda denna resa. Max och Anna samt även Pierre har ju varit ute och sett sig om en hel del i världen.
Victor och Marcus går ju i skolan då och kanske får mormor och farmor hjälpas åt att se till dem, de kommer visserligen att vara 16,5 resp 11,5 då, men kan väl behöva lite tillsyn och hjälp ändå, i alla fall med tanke på maten och det gör jag så jättegärna.

Nix pix. nu är klockan 7.30, det är kolmörkt ute, men idag kommer det ingen morgontidning så jag slipper gå ut. Går ner i köket och brygger lite kaffe, tyvärr är det goda julkaffet vi fick i julklapp av Max och Anna slut, så det får duga med Zoégas. Så tomt utan tidning, kanske något på radio eller TV i stället?!

God fortsättning på det nya året!