måndag 18 juli 2016

Hej måndag!

Vaknade klockan 6 och kände mig full av energi, katterna väntade som vanligt på frukost och utsläpp. Jag tog en mugg kaffe och kollade reklamen på internet för Ica, Netto och Lidl. Gjorde upp en lista på saker jag tyckte var hyfsat billiga och som jag "behöver" (bra att ha). Checkade in på Matdagboken och lade upp meny för tre dagar framöver, visserligen finns utrymme för ändringar om jag skulle bli sugen på något annat, men det är bra att ha någorlunda koll på kalorier, fett, protein och kolhydrater och det viktigaste för mig = E%. Var också inne på bibliotekets hemsida och reserverade en bok, Jamie Olivers "Superfood" där han inspirerats av god och nyttig mat från Grekland, Japan, Italien med flera länder. Såg ett avsnitt på TV igår och blev sugen på att laga lite av det han gjorde.

Omslagsbild   Jamies supermat : [recept för en piggare och friskare vardag]

När jag gjort min lista så föll valet på att handla på Lidl. Kände mig snäll och ringde Mr X 2 och frågade om han ville åka med, men han väntade besök av ett par döttrar. Det var bra att han inte ville följa med för när jag kom till Åstorp beslöt jag mig för att ta en promenad där som omväxling. Jag gick en bit på Skåneleden, 5 km, på Björnekulla klint och där är det rätt så backigt, en höjdskillnad på 160 meter. Längs större delen av rundad växte det hur mycket vildhallon som helst, det var som kantat av hallonhäckar, söta och goda var de, smakade ett par stycken.

Körde in till Lidl och handlade bland annat smör, Maasdamer ost, keso, röda pölser, spenat, makrill i tomat, brieost och 600 gram Enebackens prinskorv med kort datum (23/7). Den delade jag upp i fyra paket hemma och använde min vakuumförslutare för mat och stoppade sedan in paketen i frysen. Toppenbra!

         Bildresultat för lidl åstorp                            Bildresultat för lidl åstorp
Jag köpte också en "power bank" så jag kan ladda min telefon, dator och surfplatta "on tne go" så att säga. Bra att ha i resrev när jag är ute längre tid och den kostade bara 99 kronor. Inhandlade även en "papperstugg", ni vet en sådan där som strimlar papper, vill inte gärna slänga gamla räkningar, bankpapper etc direkt i soporna. Provade den och fick således mer att slänga i soporna inför tömningen idag.

Rätt hungrig när jag kom hem, så jag packade kvickt upp mina varor, satte på en kastrull med brysselkål på spisen och skalade två kokta ägg. Jag brukar aldrig använda halvfabrikat, men idag tänkte jag testa fiskbullar i skaldjurssås från Abba, de finns redan näringsdeklarerade och klara på Matdagboken, väldigt behändigt. Jag måste säga att det smakade utmärkt och billigt är det, en burk för cirka 18 kronor räcker för mig till två måltider, så det blir repris på resten om ett par dagar.
Lunch
Nu har klockan hunnit bli två på eftermiddagen, jag skall dricka lite kaffe och se om jag får energi nog att ogräsbekämpa, medelst tryckspruta, den ena uppfarten till mitt hus, tog den andra för en månad sedan, men det är nog dags för en omgång till där snart. Behöver också tvätta några dörrar inomhus med min ångrengörare, men det kommer ju fler dagar. (Rom byggdes inte på en dag.....)