tisdag 16 augusti 2016

Inget är som väntans tider.....

Bildresultat för väntans tider

Puh, jag idag har jag väntat och väntat och väntar fortfarande. Laddade (egentligen redan från igår) och tog tjuren vid hornen och körde till veterinärstationen för att reda upp finanserna, se gårdagens inlägg. Den "stackars" receptionisten visste varken ut eller in eller vad hon gjort eller inte gjort. Hon pekade på sin skärm och mumlade för sig själv att den tar ut den (summan alltså) och den tar ut den osv. Hon hade uppenbarligen inte tittat på de papper och kvittokopior jag lämnade i juli, men såg ju att jag hade rätt. Hon ringde till någon slags support som inte heller begrep något utan bad henne gå igenom allt med kunden, arrrgghh! Det var ju precis det vi hade gjort, men då upptäckte jag att min ena inbetalning inte hade bokförts där. Åhhh, så trött jag blir, men nu skall hon ordna upp det och hon bad tusen gånger om ursäkt. Ja, ja, jag var vid det laget ganska irriterad, det hela hade tagit över en timme. Hoppas nu bara att jag får mina pengar snart, 1075 kronor!

Som uppmuntran till mig själv beslöt jag mig för att inhandla en ny mobiltelefon, en Sony Xperia Z5 som fått toppbetyg och som en av sönerna är jättenöjd med. I butiken undrade biträdet varför jag ville ha den när jag har en, som han tycker" utmärkt mobil, Samsung Galaxy S5. Förklarade att trots att jag bytt till ett helt nytt originalbatteri så fick jag ladda den 1-2 gånger per dygn. Annars fungerar den hur bra som helst. Ville också köpa plånboksfodral till den men det var slut (naturligtvis är de märkesanpassade, så mitt gamla passar inte). Fick köra till Teknikmagasinet (heter det så?) och där fick jag tag på ett, fast inte lika smart som det gamla + 5 nya batterier till köksvågen. Vidare tog jag en sväng inom Rusta som sålde små solcellslampor billigt (några gamla har lagt av) och jag köpte tvätt- och sköljmedel.                                               

Hade så mycket meckande med nya telefonen och överföring från den gamla så det blev ingen lunch förrän närapå halvfyra. Gjorde en frittata med kassler och chili och tog lite bearnaise, gurka och tomat till + några små skivor emmenthalerost. Då var jag rejält hungrig eftersom jag inte ätit något sedan gårdagen och alltså glömde jag fota frittatan, lämnar det åt er fantasi.

Nu har jag suttit ute en stund i solen som saktar försvinner ner bakom uthuset och läst nya numret av "Må bra" och väntar igen....på att överföringen mellan mobilerna skall bli färdig. Hade tänkt gå en runda med Runkeeper men får se om det blir klart innan midnatt, (ironisk)... Sedan måste jag ju ladda ner alla mina "gamla" appar i den nya också.   

                                                   Alltså har det inte blivit städning idag heller, men det är inte bara mitt fel. Hann i alla fall tvätta och torka en maskin i morse, då var det regn, mulet, kallt och vindstilla så jag "vågade"/ville inte hänga tvätten ute. Nu däremot har solen visat sig hela eftermiddagen och det är 18° ute. Typiskt!