tisdag 23 augusti 2011

Min lediga eftermiddag

Gick en härlig promenad kl 5.50 i morse, alldeles ensam ute, 7.8°, frisk, hög luft, vindstilla. På hemvägen möttes jag av en fantastisk soluppgång, synd att jag inte hade kameran med. Men, precis de sista 5-600 meterna lade sig dimman plötsligt och solen försvann. Det enda ljud som hördes var ett avlägset brus från trafiken på E4:an.
Steg in i  köket där det doftade gott av kaffet jag satt på innan jag gick ut. Kokade ägg, fixade i ordning resten av frukosten och ögnade igenom tidningen med jag åt frukosten(det blir inte lika mycket tid för tidningsläsning när jag promenerar).

Bara jobbat till 11.30 idag och vädret såg mycket lovande ut med massor med sol när jag lämnade jobbet, men åter hemma och efter aväten lunch så mulnade det på lite, men ändå behaglig temperatur.

Frukost: Miniyoggi, havrekli, linfrö, kanel, kokt ägg, kaffe
Mellis: Miniyoggi, havrekli, linfrö, kanel, kaffe

Lunch: V V-chorizo, morots- och blomkålsmos, tomat  
Middag: Halstrad schnitzel, champinjoner, lök, blomkål

Moset: Jag mixade kokta morötter och kokt blomkål och blandade sedan i kvarg till lagom krämig konsistens och kryddade med dijonsenap, salt och peppar. Det blev jättegott, alltså en variant på Amonazons morotspuré. Kan säkert gå med andra grönsaker och rotfrukter med. Har ju redan prövat broccolimos, mums!!

Efter lunch och disk skulle vi röja i garaget och "uthuset", vi fick hem släpet från sonen igår och återvinningsgården har öppet på tisdagseftermiddagar. Jag överlät jobbet på maken då jag hittade min cykel långt därinne. Helt smutsigt och med platta däck. Cykeln är inte så gammal men har stått oanvänt i några år, vet faktiskt inte varför, kanske för att jag kör bil till jobbet och promenerar på fritiden? I alla fall så rengjorde jag den, smorde kedjan och plockade fram lilla kompressorn och pumpade däcken och si, de höll luften!! Packade cykelkorgen med ½ liter vatten, mobil, kamera och lite till och begav mig ut på en cykeltur, trodde knappt jag skulle komma ihåg hur man gör, hihi. Landade hos son och svärdotter och pausade där en timme och cyklade sedan hem igen. Det var riktigt skojigt att cykla även om jag fick gå i vissa motlut. Sammanlagt blev det en tur på ca 14 km.

Lagade middag och sedan blev det TV på kvällen, bl a   "Full frys", "Fångarna på fortet" och Berg flyttar in" hos Robert Gustafsson. Nu är klockan drygt 22 och jag skall bara skriva in dagens motion här på bloggen och sedan blir det sängen och förhoppningsvis tidigt uppvaknande för en fräsch morgonpromenad.