söndag 18 september 2011

Powerwalk med avbrott

Började denna dag med en powerwalk på vad jag räknade med på ca 1 timme, men strax innan jag var hemma mötte jag en granne på hundpromenad som stannade och pratade så det blev bara gång i 50 minuter och prat i 20. Hon är också med i kyrkofullmäktige och undrade om jag skulle till kyrkan i kväll. Va??? Vad är det i kyrkan i kväll undrade jag? Jo, ordföranden har avsagt sig uppdraget och skall avtackas, hoppsan det hade jag ingen aning om. Vi brukar få mail som kallelser men jag har inte sett något, kanske det bara gått till kyrkorådets medlemmar, vad vet jag men det hade stått i tidningen i fredags men då var jag ju på internat!! Plötsligt kan jag se att min kvällspromenad är given, till kyrkan förstås och sedan kaffe i församlingsgården. Det hela börjar kl 18.

For iväg strax efter lunch till Åstorp och handlade massor med minikeso, yoghurt m m på Lidl och gjorde ett nedslag på ICA Oj för komplettering, så nu kan det bli ordning i mathållningen på riktigt igen. Annars har det varit en lugn dag med mycket korsordslösning och tidningsläsning. Båda de yngsta sönerna har ringt och frågat om våra gamla matsalsstolar som står magasinerade hos mellangrabben som inte vill ha dem, det vill däremot den yngste men har inte plats för dem i nuläget. Jag minns inte hur gamla de är och om det finns antikvärde i dem, det får pojkarna själva luska ut och sedan bestämma vad som skall ske med stolarna. Har för mig att det tillhört min farmors föräldrar men är inte säker.

Det blev en promenad i lätt duggregn till kyrkan där det först var musikgudstjänst på dagens tema "medmänniska" och "den gyllene regeln" (allt vad ni vill att människorna skall göra för er, skall ni också göra för dem) och vi sjöng många nya fina psalmer. Till sist avtackades avgående ordföranden i kyrkofullmäktige och sedan gick vi över till församlingsgården och drack kaffe och åt smörgåsar med skinka, ost, leverpastej, gurka, tomat samt en liten kaka. Inte alls vad jag skulle stoppa i mig, men vad gör man i detta läge när nabon fullkomligt "släpade" med mig? Jag tackade för mig och gick hem 19.30 då det redan börjat skymma och jag inte hade några reflexer eller dylikt med mig. Inte heller var det något regn på hemvägen, så skönt.

Frukost: Äppelcidervinägervatten, kaffe (fortfarande ingen yoghurt hemma)
Lunch: Chili chipotle keso, skinka
Middag: Strömmingslåda
Kyrkkaffe: Bröd, skinka, ost, leverpastej, gurka, liten kaka, kaffe

I morgon är det vägningsdags efter 4 veckor i Rivstarten och jag anar att det inte blir något bra resultat efter både internat, helg och kyrkkaffe, hoppas i alla fall på +-0 och inget + och så siktar jag på - nästa måndag. Skall försöka komma i säng i lagom tid och vakna pigg till en ny arbetsvecka. Go´natt!