onsdag 28 januari 2015

Gottegrisen har varit i farten!


Japp, det är onsdag och jag är ledig :-) Tyvärr blåser det småsnålt och kyligt + att det ösregnar så det lockar mig inte alls till någon prommis idag. Tog i stället bilen till affären och inhandlade ett fång finfina rosor och semlor och körde till sonen som fyllde år i måndags. Han blev förstås glad över oväntat besök och skulle till jobbet på eftermiddagen för sitt kvällsskift. Jag drack en mugg kaffe, något jag inte gjort sedan maj 2013 förutom en igår kväll hemma också, och smaskade i mig en semla. Den var jättegod med riktig mandelmassa med mandelbitar i och den fick utgöra frukostens/lunchens kaloriintag på 338 kcal, men det var det värt. 

Jag slutade tvärt dricka kaffe en dag när jag tyckte det smakade beskt och äckligt och på den vägen har det varit. Hade i och för sig aldrig druckit kaffe innan jag träffade make nummer 1 när jag var 22 år. Nu hade jag emellertid köpt en ny sort och provade lite och tänka sig det var gott, inte alls beskt utan milt och fint i smaken. Förut har det alltid varit Zoégas kaffe, men nu hade jag köpt Löfbergs Lila Kharisma och så får det bli framöver. Men aldrig att jag blir någon riktig kaffekärring igen, nähä då, så gott är det ändå inte. Dricker inte heller te så ofta utan håller mig till mitt goda, kalla kranvatten från egen brunn.
                    

Alltså blev det föjande mat att nedteckna idag: 

12.15 En semla + kaffe

15.15 Kalvsylta, keso, inlagd rödbeta

18.00 Stekt torskrygg, brysselkål och guacamole (gjord med Lindahls kvarg 0,3% i stället för creme fraiche och det blev precis lika gott) 

20.00 Lite kvällsgodis till en mugg kaffe (!) i form av 1 Allevo bar blåbär + 10 mörk choklad >70 %

Trots allt gott har jag drygt 200 kcal "över" i min kaloribudget, även om det blev lite för många kolhydrater idag, 88 g. Men någon gång måste man få unna sig ;-)

Idag har jag gjort en liten kontroll här hemma på blodtryck, puls och blodsocker, bara för "skojs"skull. Värdena ligger utmärkt på 131/72, 52 respektive 5,4 icke fastande. Bra för min ålder, 65 år. Är lyckligt lottad, frisk och behöver inte ta några mediciner men det skadar inte att hålla lite koll på det hela. 

Nu är det over and out för idag härifrån.