måndag 23 januari 2017

Nu går det uppåt...

...ja, det vill säga humöret. Gårdagen var och kändes ganska trist ända tills jag bestämde mig för att gå ut en runda. När jag väl kommit till skott och klätt mig för utevistelse så började det regna, förstås! Aja, bilen är smutsig och behöver sköljas av så åker in till självtvätt i Ängelholm, men såklart är alla "båsen" upptagna. Kör vidare till Lidl och handlar nya tvättpåsar som är på extrapris, små goda kryddiga snackskorvar, mörk choklad (inte öppnat den ännu) + en bukett vackra djuprosa Fairtraderosor. Kort datum, eller? Kostade bara halva priset = 20 kr för tio stycken. Förra buketten inhandlade jag på annandag jul och den stod i 3 (!) veckor. Verkligen prisvärt. Den här årstiden brukar jag vanligen njuta av tulpaner, men de står ju inte lika länge, så nu får det blir rosor ett tag.


För någon vecka sedan fick jag ett telefonsamtal från en ex-svägerska som jag inte hört av på 2-3 år och hon bor i Ängelholm. Fick en ingivelse och ringde henne när jag stod på Lidl och undrade om hon bjöd på kaffe. Jodå, det tyckte hon var roligt, så tillbaka till brödavdelning och stoppade två wienerbröd med blåbär och vanilj i en påse. (Inte alls vad jag ska stoppa i mig, men...)

Vi satt och pratade och fikade om allt som hänt under åren, vi har ju båda barn och barnbarn. Hon är åtta år äldre än jag och har ont i fötter och knän (överviktig också) så tyvärr kan vi inte ta promenader tillsammans. Tiden fullkomligt rann iväg och innan jag visste ordet av var det kolmörkt ute och nära fyra timmar hade passerat.

När jag kom hem kände jag mig nöjd och mycket gladare än på förmiddagen. Åt lite "onyttig" kvällsmat med klyftpotatis och bea, men gott var det och trots mina utsvävningar landade dagens intag på 1390 kcal, ganska bra ändå tycker jag. Sedan tittade jag på veckofinalen på Farmen och av och till på en film med James Bond, men det är för mycket tid i dessa filmer som går åt till mc-, bil- och båtjakter etc. Boring!

Idag är det lika grått och duggregn men jag skall i alla fall ge mig ut och gå en runda, om det blir här hemma omkring eller om jag kör iväg och hittar någon annan trevlig omgivning att gå i får jag se. Denna dag har jag inlett med äppelcidervatten, kaffe och en påse Allévo chokladdryck, sedan får jag se vad jag blir sugen på, antingen mera pulver eller någon LCHF-rätt.

                         Bildresultat för sköna söndag          Bildresultat för kram