måndag 23 november 2009

Regnig och grå måndag

Måndag och både jag och B är lediga. Helt igenmulet och en sådan där dag när det inte blir helt ljust på hela dagen. Måste har ljuset tänt inne och regnet faller tungt. Tack och lov att taket är tätt nu!

Vi körde en tur till "Spargrisen" (rolig lågprisbutik) i Örkelljunga och därifrån kommer man aldrig tomhänt. Idag blev det lite soppåsar, tändvätska, en aromabrännare i blå keramik med en halvmåne på (endast 14.95, dem jag köpte senast i Ängelholm kostade 49:-), lite billiga kakor från Gillebagarn och lite annat smått och gott. Summa summarum 103:35 kr!! Kul tidsfördriv en tråkig, grå måndag.

Blev lite häpen när jag tog in posten idag och fann räkningen för "takjobbet". Räkning daterad 20/11, jobbet klart 21/11 + 10 dagar netto, alltså betalas senast 30/11, när jag får fakturan idag 23/11. Blir ju lite snålt om tid eftersom jag måste till banken och skriva lånehandlingar och B inte är ledig om dagarna. Skickar mail till min bankkvinna så får vi se hur vi löser det.

Hmmmm, dessutom upptäckte jag att hängrännorna inte är anslutna till stuprören. Gick och kollade offerten och det skall minsann ingå i arbetet. Får ringa till chefen i morgon och göra en förfrågan. Han kanske dyker upp på en "slutbesiktning" endera dagen, gubbarna har också glömt en räfsa, en piassavakvast och en skyffel kvar här.

Köpte en jättefin bit rostbiff i affären i lördags. De brukar inte ha den styckningsdetaljen och det fanns bara en så den högg jag. B har helstekt den idag och gjort mumsig sås och tomatsallad med rödlök till middag idag. Jättegott, som Mat-Tina brukar säga.

Min goaste vän och kollega Ingrid fyller år idag, man nämner inte en dams ålder, hihi. Skickade grattiskort via Jaquie Lawson och en hälsning via Facebook. Fick se att deras fodertik Molly nedkommit med 10 (!!!) valpar, 6 tikar och 4 hanhundar. Vilken födelsedagspresent!! Grattis, grattis!! Passade även på att skicka grattiskort till Siv H och Margita som också fyller år kommande veckan.