tisdag 23 augusti 2016

Vilken härlig dag....

                                         

Liten regnskur på morgonen/tidig förmiddag och sedan kanonväder resten av dagen. Riktig indiansommar nu med runt 23° i skuggan. I love it!

Eftersom det regnade lite så åkte jag och handlade på Oj i Åstorp där man säljer morötter, purjolök, zucchini och vitkål för 5 kr/kg och bunkrade upp. De hade även ädelost i bit för 10 kr/st, nästan halva priset och jag köpte en falukorv med hög kötthalt eftersom jag är sugen
på korv stroganoff någon dag. 

 Därefter körde jag till Rusta i Helsingborg för att bl a köpa en fönstertvätt till exet, extrapris 199 kr och så köpte jag tio solcellslyktor till. "Hittade" också jättefint påslakan med örngott med katt-hundmotiv och nya frottéhanddukar. De sålde Allevo bars i fyrpack för bara 36:90, de brukar kosta runt en tjuga stycket annars, vilket kap. Jättebra mellis när man inte är hemma.
                                   
Bildresultat för allevo bars 
Idag får jag rita ett kors i taket för det är första gången jag tackat nej till ett jobb. Man önskade att jag jobbar på fredag, men dels har jag ingen större lust, dels är en ny väninna från Spanien på besök i Sverige och jag vet inte när hon hör av sig så vi kan träffas. Vore ju synd att jobba när hon har möjlighet att ses. Känns riktigt bra att ha kunnat säga nej.
 

Efter lunchen (där gick den sista biten tacogratäng, mums!) körde jag till återvinningsgården med alla kartonger jag samlat på mig, batterier, glödlampor, säkringar etc. Jag har också sorterat ut gamla läkemedel och mediciner som jag skall lämna in på apoteket när jag är i Klippan någon dag, kanske i morgon. Måste ändå in till banken eftersom mitt mobila bank-id inte fungerar på den nya mobilen, trots att jag avinstallerat det på den gamla och laddat ner nytt. Så förargligt!

Jag skulle ju ta det lite lugnt med promenad idag så det slutade med 6 km och 9230 steg i maklig takt, 5 km/h, men jag blev svettig i alla fall i solgasset. Njöt av en bit brie och ett glas vatten när jag kom hem.  

Nu närmar sig klockan sju och jag tänker äta lite keso, vaniljkvarg med en nektarin och dricka lite kaffe till det. Nöjd med dagen så långt, har hittills avverkat 13,629 steg och dagen är ju inte slut ännu. Allt över 10,000 steg per dag är godkänt. 

Må så gott och ha en god fortsättning på denna tisdag.