måndag 18 juli 2011

Veckan som gick

Senaste veckan var hyfsat lugn på jobbet, misstänker starkt att våra patienter tagit semester. Dock en del annat som måste göras eftersom bästa Linda går på fem veckors semester/föräldraledighet. Den här veckan kommer en vikarie, Lisbeth, att sitta i receptionen. Hon var här två dagar för någon vecka sedan och verkar väldigt osäker och nervös, vi får väl se hur det går idag för jag slutar 12.30.

Igår ringde yngte sonen och vi hade ett lååååångt trevligt samtal, närmare bestämt 1 timme och 12 minuter!!! Han hade gjort en cheesecake med hallon och blåbär och väntade på att åka hämta sambon på Landvetter runt 21-draget. Han har bara en vecka kvar till semesterledigheten och är ganska trött och irriterad på jobbledningen nu.

De som känner mig väl vet att jag inte är något big fan av McDonaldsburgare och liknande, men nu är det så att de har en kampanj på 6 veckor där man får ett tjusigt Coca-Colaglas när man köper en plusmeny. Hittills har jag lyckats klämma ner tre stycken och till och med lurat i Bertil en, men det händer icke igen!! Pommes fritesen kan jag lätt strunta i och själva burgaren går väl an, har testat Big Mac som är alldeles för "slaskig" och en Quarter Pounder cheese som är lite lättare hanterbar. Återstår att testa McFeast som enligt min svärdotter skall vara OK. Synd om mig? Nej, självvalt ;-))

À propos svärdotter så fyllde hon år i lördags och hade tur med både sol och värme (alla andra dagar är mulna och regniga). Åkte dit med luktärter från vår trädgård och tre Yantra akupressurringar som tydligen gjorde succé, många hade provat dem senare på dagen och kvällen. Jag plockade också bort plåster och strips från sonens sårskada och allt såg torrt och fint ut. Suturerna kan tas om någon dag eller så.

Nu är bigarråerna på upphällningen, alldeles mörka och börjar mögla på grenarna. B satte ut en spann och en skylt med "Var så goda", gratis, men det var inte många (om ens någon) som tagit för sig. Onödigt jobb att plocka när ingen vill ha :-((

Idag mulet, regn och 17° så det känns helt OK att köra till jobbet. Önskar alla semesterlediga bättre väder och en trevlig dag.