lördag 19 februari 2011

Cruisefasen dag 20 - Bröllop - Protein och grönsaker!!

Tralalala, vilken underbar dag. -13 grader, vindstilla och strålande sol. Vilket underbart väder för ett bröllop. Det har dock blivit lite skralt med maten idag för jag har haft tusen saker att fixa, det blev bara frukost, vatten, kaffe och bröllopsmiddag.

Det strulade rejält när jag skulle redigera det sista på bröllopstalet! Han precis spara ner ändringarna när datorn lade av!!! Jahapp, vad gör man då? Har bara lappisen att tillgå och i den finns det inget tal. Ååååh, vad jag är trött på datorn som kraschar hela tiden. Alla foton ligger i den också. Måste fixa en ny och den får antingen sonen eller barnbarnet bygga till mig och sedan skall jag också ha en 22-23" skärm, så det så!!

I alla fall tog jag med mig "burken" och körde ner till Victor (barnbarnet) som lyckades komma åt min hårddisk med något "mystiskt jox" som heter Ubunto eller liknande, så jag mailade talet till mig själv, åkte hem och hämtade upp talet på lappisen och kunde till slut skriva ut det. Puuuuh!!

Så svårt att beskriva en stämningsfull, vacker, borgerlig vigsel som ägde rum i Förslövs bygdegård, får lägga ut foton senare. Bara den närmsta släkten var närvarande och efter vigselceremonin och fotografering skålades det i champagne (inte jag) för brudparet. Middagen serverades vid ett vacker dukat och smyckat bord med röda rosor och levande ljus.

Det serverades en skaldjursröra på bröd till förrätt, varmrökt lax, potatis, petits pois, sallad, kall sås och kuverbröd som varmrätt, äppeltoscakaka med vispad grädde till dessert. Vin, öl, cider, läsk och vatten samt kaffe eller te som drycker.

Mitt tal till brudparet tycktes bli gillat med lite skratt, fniss och applåder, så det var ju kul att min överraskning uppskattades ;-). Stämningen var på topp, några tal till och brudparets tack till gästerna. Höjdpunkten var när bruden "sprang" och hämtade gitarren och sjöng "deras" kärlekssång för sin nyblivne make, vilken röst den tösen har!!!.

Således kom mina måltider denna dag att se ut som följer:

Frukost: Yoghurt, havrekli, linfrö, Carls bröd med färskost, skinka, alfalfagroddar.
Middag: Skaldjursröra, varmrökt lax, sallad, vatten, kaffe
Nattamat: Makrill i tomat, ayurvediskt te Shoko (mmmm, vad det är gott!)