torsdag 8 september 2016

Denna dag....


Är mycket nöjd med min dag hittills. Efter jag hängt tvätten ute körde jag iväg för att jaga rätt på ett par bra joggingskor (har börjat varva gåing med lite lätt jogging ibland). Hade tur och hittade ett pat jättesköna skor som bara väger 165 gram/styck och jag köpte till Memory foam-sulor och då väger skon 190 gram. Har precis varit ute och provat dem en runda och det känns jättebra.
 


 När jag köpt skorna gick jag in på Ica Maxi för att köpa kattsand och där hittade jag till vegetariska/veganska disken. Fann något som heter champinjonburgare med rökt paprika och tyckte det lät spännande, 2 paket för 40 kronor, x-pris. Tänkte ju på något att servera min veganske son med familj på gåsmiddagen i november. Två burgare à 100 gram i en förpackning, stekte båda till lunch men orkade bara en. Jag brukar aldrig köpa halv/helfabrikat, men den här smakade utmärkt och konsistensen var också helt OK. Jag intog den tillsammans med stekt potatis och morot (rest från igår) + chilibearnaise mixad sallad.

              
Nu är jag rejält svettig efter promenaden och skall ta en dusch. Åt en ölkorv i eftermiddags innan promenixen så jag är inte särskilt hungrig nu. Tänker att det kan bli keso, hallonkvarg och stekt kaneläpple och om det behövs för E%-en blir det vispad grädde också.
Hittills har jag avverkat 15,509 steg, men dagen är inte slut ännu och jag skriver nog inte fler inlägg idag.
Hoppas ni haft en bra torsdag och god fortsättning på kvällen.


                                          


                 

                                          

Död mus...

Igår kväll ganska sent hörde jag Pelle katt "stöka runt" i köket. Gick för att kolla men såg inget, det var för mörkt, men tände taklampan och såg i alla fall ingenting. Stängde dörrarna till köket och tänkte att han fick fixa vad det än var på egen hand. Vid tolvdraget var det tyst och ingen Pelle inne, men han kom när jag kallade på honom, "tomhänt" smiley Tänkte att han ätit upp musen för jag såg några tussar som jag dammsög upp. Det första som möter mig i morse var en död liten mus på köksmattan, undrar om det var den eller någon annan från gårdagskvällen? Köksdörren står ju öppen mesta delen av dygnet på sommaren, så.......

Bildresultat för dödmus
Inga specifika planer uppgjorda för idag. Redan nu är det 28° i soldiset och man har förutspått runt detsamma i skuggan över dagen. Det är alldeles för varmt att hålla på att städa inne, det är dessutom kvalmigt ute och hög luftfuktighet så får se om det blir något nyttigt gjort. I alla fall börjat dagen med att köra igång en maskin tvätt som skall få torka ute.
Skulle gärna vilja köra och kolla på nya "gympadojjor" men tvekar lite inför utgiften, men tror att det är nödvändigt om jag skall kunna gå längre sträckor. Behöver ju också bra skor när jag är på Fuerteventura där jag går mycket, sååå....

Igår gjorde jag en liten laxpudding på rester av rökt lax från kylen, var lite "rädd" för hur det skulle bli med 160 gram rå potatis. Det gick helt perfekt med både kcal och E% eftersom jag hade i två ägg och vispgrädde (jag använder aldrig mjölk, gillar inte det). Om det någon gång behövs mjölk blandar jag vispgrädde och vatten i stället. Laxpudding är en riktig favoriträtt och till den skall det vara skirat smör! Dagens meny är ännu inte klar, men jag fick en potatis över som jag kokade i skivor med en morot, kanske kan det bli mos av det och intas med köttbullar eller chorizo.

Gårdagens aktivitetsrapport ser ut som följer:

 

I morgon skall jag jobba heldag så då blir det inte många steg, så jag får ta igen det över helgen. Ta vara på denna dag vare sig ni jobbar eller är lediga. Må så gott!