fredag 4 november 2016

Det närmar sig...

...för hemgång från jobbet. Bara 1½ timme kvar, har jobbat fyra heldagar den här veckan och det känns! Tycker inte jag har hunnit med någonting alls på hemmaplan, men vaknade halv fem i morse, så innan jag for till jobbet hann jag dammsuga lite.


Igår vaknade jag ännu tidigare, redan vid tredraget så jag låg och läste då jag inte kunde somna om. Strax före klockan halvfem plingade det till i mobilen, det var äldste sonen som var på väg hem efter att ha hälsat på vänner i Höör eller däromkring. Jag bjöd in honom på kaffe och han kom lite före halv sex. Vi hade en mysig pratstund vid köksbordet med levande ljus och jag fick "köra iväg" honom när det närmade sig dags för mig att göra mig i ordning för avfärd till jobbet.


Rusta har sålt ut fuskfällar för 99 kr styck och jag har köpt två som jag lagt i sofforna, vilket katterna tycker är jättemysigt. Det ser betydligt trevligare ut än diverse filtar och utan "skydd" blir det för mycket katthår i sofforna.






Nästa vecka skall jag försöka få tid för att lägga om till vinterdäcken, jag kommer ju inte hem förrän den 2 december och det har ju hotats med snö innan dess. Eventuellt vill jag också klippa mig innan resorna, men avvaktar med det. Borde kanske också vaccinera katterna, det är snart ett år sedan, men de avskyr ju att bli instoppade i sina burar, kanske kan jag få tid hos veterinären i samband med att jag skall lämna dem på katthotellet. Annars får det vänta ett tag till.

Jag jobbar fredag eftermiddag nästa vecka och då levereras gåsen som jag skall bjuda sönerna med familjer på. Hoppas verkligen inte räven tar flera nu, av 16 gäss är det bara 8 kvar, men man slaktade 100 kycklingar/höns häromdagen som man fryst in och nu slänger skroven till räven/rävarna. Det är en sköterska på jobbet som tillhandahåller gåsen, så jag vet att den har mått bra i livet. Yngsta sonen önskar sig svartsoppa, men det är inget vi andra gillar, så jag skall undersöka om det är möjligt att köpa bara en portion någonstans så han får smaka. Jag tycker det smakar bara kryddnejlika och kanel, som flytande blodpudding ungefär.

Gott med gås i alla fall!