lördag 10 september 2016

Livet är härligt!

Började dagen med en härlig promenad i riktigt höstfrisk luft och 9°. När jag kom hem hade tempen ökat till 13°. Solen skiner från en klarblå himmel och det ser ut att bli en fin dag. Klokt att promenera medan det är svalt ute, men kanske kan det bli en liten kvällspromenix också.

Apropå kvällspromenix var det precis det jag gjorde igår efter hemkomst från jobbet. Kände mig väldigt trött när jag kom hem, hade ju kört hemifrån klockan 7 och var inte hemma förrän 17.30. På jobbet föll jag för frukostfika med en bulle med ost och skinka och det straffade sig i matdagboken med alldeles för många kolisar. Alltså kunde jag bara äta 2 ölkorvar, brie och oliver till kvällsmat för att få ihop rätt E%, på lunchen åt jag champinjonburgare i repris med sallad.
Trodde inte jag skulle orka promenera men jag kände ett riktigt ”sug” efter att röra mig efter en dag inomhus, mycket också för att få ihop mina steg. Det lyckades inte helt och hållet, fattades cirka 200 steg.

Planen idag är att köra till Väla utanför Helsingborg och se om jag kan få tag på ett par likadana joggingskor som jag köpte i förrgår. Vet att de finns i knallrosa och det skulle vara rätt fräckt och passande till mina träningskläder. Såg också tips från på Matdagboken om att Netonnet säljer en Soupmaker för bara 99 kr och den har fått jättebra recensioner där. Kör nog in en sväng där också...

Dagens mat är inte till fullo spikad men jag har fina kantareller (köpta) i kylen så något gott till det blir det. Nu skall jag dricka upp mitt kaffe och sedan bär det iväg, måste också tanka bilen innan.     
  
Lite senare.......                                       

Nu är Soupmakern inhandlad och jag tycker inte alls receptsamlingen skäms för sig, överraskande nog är den både på engelska och svenska. När jag kom till Netonnet stod priset 199 kr på hyllkanten, påpekade att det på webben var 99 kr och då ändrade det genast priset i datorn och på hyllkanten. Snabb service, det gillas! Så småningom skall jag prova den men det lockar inte med soppa när det är 38.9° i solen och 24.7° i skuggan på eftermiddagen, men det kommer att smaka bra kulna höst- och vinterdagar. 

Andersson SPM 2.0
Däremot blev det inga knallrosa joggingskor, det fanns ett par i rätt storlek men högerskon var smutsig och grå på tån och sidan. Smutsa ner dem kan jag ju göra själv. Eftersom det inte blev några skor gick jag in på Ikea som ligger bredvid och köpte en massa olika sorters ljus, så nu har jag så det räcker en bra bit in på hösten, kanske ända till jul. 
 
Till lunch gjorde jag en räkröra på grekisk yoghurt, majonnäs och dill, åt den med en omelett, gurka och tomat. 

 
Resten av eftermiddagen har jag suttit ute i solen och läst. Bytte ju till mig en kasse med böcker när jag hade väninnorna på besök i augusti. Jag fick en och blev av med två, finemang! Har nu stött på ett par författare som jag inte läst tidigare och nu läser jag Lars Keplers "Stalker" och jag gillar den. Skall bli spännande och se vad som mer tilltalar mig i den kassen när höstmörkret lägrar sig

Det börjar närma sig middagsdags och jag steker ett kycklingbröst och kantareller, råsteker liten sötpotatis och till det antingen smaksatt creme fraiche eller lite bearnaisesås, tror jag. Kanske kommer det en bild senare...